Wat voor type bank past het beste bij jou in de woonkamer?

bankstyle

Eén van de grootste aankopen voor het interieur is een nieuw bankstel. Het neemt zo’n prominente plaats in, dat je mag verwachten aardig wat tijd kwijt te zijn aan het kiezen van een nieuw exemplaar.

Functie en vorm.

Het is goed om je af te vragen welk soort bankstel het beste bij je past. Een bank is een fijne plek om tot rust te komen na een lange werkdag. De één houdt ervan om lekker onderuitgezakt met een krantje te relaxen, de ander kiest voor een wat actievere zit. Wil je graag een hoekbank met eventueel een plek om je benen te strekken of kies je voor één of twee rechte banken?

De grootte en afmetingen.

Als je een grote woonkamer hebt, is het een goed idee om ook een grote bank te kopen. Is je woonkamer juist aan de kleine kant, pas dan ook de keuze van de bank hierop aan en kies voor een kleiner en luchtiger exemplaar. Omdat de grootte altijd lastig inschatten is, doe je er goed aan om zowel je kamer als je favoriete bank op te meten. Zo kun je je een beter beeld vormen van de daadwerkelijke grootte.
Voor langere personen is het belangrijk dat de bank een wat diepere zit en hogere rugleuning heeft, terwijl dit bij kleinere mensen vaak geen rol speelt. Het is dus verstandig om hier ook rekening mee te houden bij je keuze.

Kleur en materiaal

Er zijn vele stoffen die geschikt zijn voor een bank. Een stoffen bank oogt gezellig en knus, een leren bankstel is makkelijk schoon te maken en krijgt extra sfeer door kussens toe te voegen. Ook zijn er tegenwoordig veel kleuren te kiezen. Wil je dat je bank een echte eyecatcher vormt met een felle print of geef je de voorkeur aan een neutrale kleur?

Het mag duidelijk zijn dat het best lastig is om een bank te vinden die aan alle wensen en eisen voldoet. Daarom is het heel handig dat je tegenwoordig een bankstel op maat kunt laten maken. Zo kun je aan meerdere wensen tegemoet komen, door bijvoorbeeld te kiezen voor plaatsen mét en plaatsen zonder hoofdsteun. Allerlei losse elementen kunnen gecombineerd worden tot een gezellig geheel. Zo krijg je een waar pronkstuk in je woonkamer!