Waarom een tweedehands traplift beter is dan een nieuwe

Een traplift is de ideale uitkomst als je moeite hebt met traplopen. Als je geen trap meer kunt lopen maar wel graag in je huidige woning wilt blijven wonen, is het zonde als je alleen maar op de begane grond kunt verblijven. Een traplift verhelpt dit probleem, want dankzij deze handige lift kun je je zonder enige moeite naar de bovenste etage begeven. Maar wat zijn de voordelen van een traplift precies? En waarom kun je eigenlijk beter naar tweedehands trapliften kijken dan naar nieuwe?

De traplift

Een traplift is een stoel die bij de trap gemonteerd wordt, en een gemotoriseerde aandrijving heeft. Dit zorgt ervoor dat de stoel langs de rail omhoog beweegt. Zo kun je makkelijk de trap op en af, zonder dat je zelf hoeft te lopen. Er zijn verschillende trapliften verkrijgbaar, zowel voor een rechte trap als een smalle trap of een trap met een bocht.

Goede oplossing

Naast dat je langer in je woning kan blijven wonen, heeft een traplift nog meer voordelen. Een traplift aanschaffen is namelijk een stuk voordeliger dan een nieuwe, gelijkvloerse woning aanschaffen. Je bespaart daarmee dus al gauw honderdduizenden euro’s. Daarnaast zal een traplift ook een geruststelling zijn voor je omgeving als je niet goed ter been bent. Zo’n lift neemt namelijk het risico weg dat je ter val kunt komen op de trap. Een traplift biedt een gevoel van veiligheid en zekerheid.

Afgezien van het feit dat een traplift personen kan tillen, kan zo’n lift ook nog wel eens goed van pas komen bij het tillen van de boodschappen. Zo hoef je niet met een loodzware tas de trap op, maar vervoert de lift je dagelijkse aankopen.

Voordeliger

Bij het aanschaffen van een traplift kun je kijken naar een nieuwe, maar veel beter is misschien juist wel een tweedehands traplift. Net zoals bij meer tweedehands producten, is het ook bij tweedehands trapliften zo dat deze goedkoper zijn dan splinternieuwe. Dat ze tweedehands zijn, wil bovendien helemaal niet zeggen dat ze minder goed zijn. De meeste tweedehands trapliften zijn namelijk zo goed als nieuw en prima in hun gebruik.

Duurzaam

Behalve dat een traplift financiële voordelen heeft, is een tweedehands traplift ook duurzaam. Dit is dus niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu.