Alles wat je moet weten over een seniorenverhuizing

Veel van ons krijgen er vroeg of laat me te maken… één van je ouders of misschien wel allebei kunnen niet langer in hun huidige woning blijven wonen en gaan naar een verzorgingstehuis of andere woonvorm. Daar komt best wel wat bij kijken en er zullen dingen geregeld moeten worden. In onderstaand artikel beschrijven we wat je kunt verwachten bij een seniorenverhuizing. Lees het rustig door en je bent voorbereid op wat je eventueel te wachten staat bij het verhuizen van je ouder(s).

Zoek de voor jou meest geschikte specialist

Het is vaak zo dat als senioren gaan verhuizen, dat ze kleiner gaan wonen. In een verzorgingstehuis gaat het soms zelfs maar om woon/slaapkamer die ingericht moet worden en niet meer een heel huis. De inboedel van het vorige huis kan dan onmogelijk helemaal meegenomen worden naar het nieuwe onderkomen. Het is goed om dan van te voren te overleggen en te bedenken wat er mee gaat en wat niet. En wat gebeurt er met de rest van de spullen?
Misschien is er iets van de meubelstukken of accessoires wat de (klein)kinderen graag zouden willen hebben? Of zet je spullen op internet om te verkopen? Is er zo weinig van waarde over dat de overgebleven spullen weggegooid kunnen worden?
En ga je overal zelf mee lopen sjouwen of schakel je liever hulp in en zoek je een specialist die je kan helpen met de verhuizing? 

Bij een verhuizing of woningontruiming komt vaak zoveel kijken dat je een specialist kunt inhuren die je veel werk uit handen kan nemen door de woning te ontruimen, maar ook andere zaken voor je kan regelen. Denk dan aan het verhuizen naar de nieuwe woning, het laten veilen van spullen of inboedel opslaan voor een bepaalde periode. 

Vergis je niet wat er allemaal geregeld moet worden bij een seniorenverhuizing.
Naast het daadwerkelijke verhuizen op de dag zelf moet er van te voren ingepakt worden, de woning in originele staat teruggebracht worden en moeten er misschien spullen tijdelijk opgeslagen worden.
Het inschakelen van een specialist in het ontruimen en verhuizen kan dan een oplossing bieden en veel werk uit handen nemen. Door ervaring en connecties kan een specialist veel makkelijker dingen regelen en verloopt de verhuizing soepel en zonder problemen en stress.

Zoek het juiste bedrijf in woningontruiming

Het is duidelijk dat er veel geregeld moet worden bij de verhuizing van senioren en het inschakelen van het juiste bedrijf kan hierbij een uitkomst zijn. Bekijk van te voren goed welk bedrijf de diensten aanbiedt die voor jou van toepassing zijn en laat dit bedrijf dan helpen bij het compleet ontruimen, bezemschoon opleveren en de verhuizing naar het nieuwe onderkomen.