Waarom een molton hoeslaken niet te missen is

moltons

Een molton hoeslaken is gewoon zalig. Eens je dit in huis hebt en eraan gewend bent, wil je in niets anders meer slapen. Maar wat maakt moltonsnu precies zo uniek? Wat is het geheim achter moltons? Wij lichten voor jou een stukje van de sluier op over deze aparte soort lakens.

Molton is zalig om in te slapen…
Molton is bij iedereen gekend als een zachte en wollige stof. Molton is een bepaalde manier van weven. De basisstof kan zowel katoen als wol zijn. Moltonneren is een techniek die de stof dikker maakt. Daardoor voelen molton hoeslakens enorm zacht aan. Vooral in de winter is het gewoon heerlijk om op moltons te liggen. Het isoleert goed en houdt je lichaam lekker warm. Maar ook in de zomer is molton heerlijk. Je zou denken dat molton gewoon te warm is in de zomer. Niets is minder waar. Molton isoleert en houdt de warmte tegen. Zelfs in de zomer voelt molton lekker aan.

… en molton draagt bij tot je gezondheid.
Lakens in molton zijn ook waterabsorberend. Tijdens onze slaap verliezen we een aanzienlijke hoeveelheid water. Een hoeslaken in molton zorgt voor een uitstekende verluchting in je bed waardoor je lekker gezond de nacht doorbrengt. Je wordt fris wakker en je voelt je heerlijk uitgeslapen. En wie goed slaapt, is gezonder. Dat is wetenschappelijk bewezen.

Je matras krijgt een langere levensduur
Molton staan er ook om bekend dat het sterk is. Dat komt alleen maar ten goede van je matras. Hierboven vermeldden we al dat moltons makkelijk zweet opnemen. Daardoor dringt het zweet minder snel in je matras. Dit is een specifieke eigenschap van moltons waardoor de levensduur van je matras sterk verlengd wordt.

Je hele bed in molton?
Er bestaan niet alleen hoeslakens in molton. Ook bovenlakens, hoezen voor dekbedden en kussenslopen vind je in molton. Als je lichaam helemaal omringd is met een zacht stof, waan je je in een lekker zacht en gezellig nestje. Het mag in je kamer lekker fris zijn, je ramen kunnen zelfs in de winter openstaan, maar jij ligt lekker ingeduffeld in molton. Gewoon heerlijk!