Wat zijn de voordelen van een boxspring?

Ben je bezig de slaapkamer te verbouwen of ga je binnenkort verhuizen? Wanneer je jouw slaapkamer gaat inrichten, dan begin je wellicht bij het belangrijkste onderdeel daarvan: het bed. Meestal ga je bij de keuze voor een bed niet over één nacht ijs, want je slaapcomfort is erg belangrijk. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je je uitgerust en fit voelt als je ’s morgens opstaat. Een boxspring is dan een uitstekende keuze. Natuurlijk schaf je die dan wel aan via een specialist, zoals Boxspring Xpert. Wat zijn de voordelen van een boxspring dan precies? Dat lees je hieronder

De voordelen van een boxspring op een rij

Een boxspring kent diverse voordelen, zowel voor je nachtrust als op andere terreinen. Hieronder hebben we een aantal voordelen voor je op een rij gezet.

1. Optimale ondersteuning voor je lichaam

Je nachtrust staat natuurlijk voorop en daarom beginnen we ook met dit punt. Een boxspring biedt de juiste ondersteuning voor het lichaam, want de combinatie van de verende bodem en het matras past zich aan jouw lichaamsvorm en je gewicht aan. Daardoor biedt dit bedtype optimaal comfort.

2. Meestal hoger dan een standaard bed

Een boxspring is ook meestal hoger dan een gewoon bed. Dat heeft niet alleen als voordeel dat het in- en uitstappen gemakkelijker is, ook het opmaken van het bed is veel eenvoudiger geworden, doordat je er beter bij kunt. 

3. Optimale ventilatie

Een boxspring staat erom bekend dat deze goed ventileert. De constructie is namelijk veel meer open dan bij een traditioneel bed en zo kan de temperatuur en vochtigheid in bed beter gereguleerd worden. Daardoor blijft de slaapkamer frisser ruiken en blijft het bed minder lang vochtig.

4. Geheel naar eigen smaak samen te stellen

Een bed koop je nu eenmaal zoals het is. Soms kun je er nog een los hoofdbord bij kiezen, maar verder moet je het doen met het ontwerp. Een boxspring kun je compleet naar je eigen smaak samenstellen. Je kunt niet alleen kiezen voor verschillende kleuren en materialen, maar je kunt ook een hoofd- en voetbord naar eigen smaak kiezen en bijpassende pootjes selecteren.

5. Bespaar extra ruimte met een boxspring

Vandaag de dag zijn we vaak vooral bezig om een ruimte zo efficiënt mogelijk in te richten. Dat is ook een mogelijkheid bij een boxspring. Je kunt namelijk kiezen voor een mooie boxspring met opbergruimte. Zo heb je niet alleen een ruime slaapplaats, maar kun je ook nog eens allerlei spullen kwijt, zonder dat dit extra ruimte kost. Op die manier houd je je slaapkamer moeiteloos opgeruimd en netjes. 

6. Duurzame keuze

Ook duurzaamheid is een belangrijk punt bij het inrichten van je woning. Een boxspring kan maar liefst 25 jaar meegaan. Een topper dien je wat vaker te vervangen, maar door het gebruik van een topper gaat het matras juist wel weer langer mee. Daarvoor kun je rekenen op circa 10 tot 15 jaar. Een boxspring is dus op meerdere punten een uitstekende keuze.