Het juiste houten stapelbed vinden voor je kind

Een houten stapelbed is een mooie toevoeging aan de kinderkamer. Voor een kind is het belangrijk om voldoende slaap te krijgen. Door genoeg te slapen, heeft het kind de volgende dag namelijk genoeg energie. Dit is vooral voor een kind belangrijk omdat een kind op een dag veel moet leren. Het leerproces werkt optimaal wanneer het kind genoeg energie heeft. Een goed bed zorgt ervoor dat het kind dagelijks genoeg energie heeft om nieuwe dingen te leren. Met een goede houten stapelbed kan een kind fijn slapen terwijl er ruimte wordt bespaard in de kinderkamer. 

Ruimte besparen met een houten stapelbed

Een groot voordeel van een houten stapelbed is dat het ervoor zorgt dat je efficiënt om kan gaan met de ruimte die je hebt. Een kinderkamer heeft namelijk maar een beperkte oppervlak. Vaak wordt er niet genoeg gebruik gemaakt van de hoogte van een kamer terwijl dit wel de efficiëntste manier is om ruimte te besparen. Een stapelbed zorgt ervoor dat je met hetzelfde oppervlak meer kunt gaan doen. Een stapelbed kan namelijk gecombineerd worden met andere benodigdheden in een kinderkamer. Denk bijvoorbeeld aan meer opslag. De onderkant van een stapelbed kan gebruikt worden om de spullen van de kinderen op te slaan. Denk aan bijvoorbeeld speelgoed, maar ook kleding van het kind. Ook kan er door een stapelbed twee kinderen op hetzelfde oppervlak slapen. Je kunt namelijk aan de bovenkant en aan de onderkant van een stapelbed slapen. Dit is handig voor wanneer je meerdere kinderen in dezelfde kinderkamer hebt. 

De gevaren van een houten stapelbed

Een houten stapelbed heeft niet alleen voordelen. Het heeft ook een groot nadeel. Het is namelijk gevaarlijk om in de hoogte te gaan slapen. Dit komt doordat de schade door het vallen veel groter is dan wanneer er laag wordt geslapen. Dit is voornamelijk bij kinderen een groot probleem doordat ze vaker bewegen in hun slaap en de kans groter is dat ze uit bed vallen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om goed te kijken naar de veiligheidsmaatregelen van het bed. Voor een houten stapelbed is het belangrijk dat de zijkanten verhoogd zijn. Hiermee zorg je ervoor dat het kind wordt tegengehouden wanneer hij of zij begint te bewegen in het bed. De kans dat een kind uit bed valt wordt hierdoor drastisch verlaagd. Ook moet er gekeken worden naar de manier waarop een kind in bed moet stappen. Zo kan er gebruik gemaakt worden van een trap of van een ladder. Het is belangrijk dat een kind makkelijk in en uit bed kan stappen. Je wilt namelijk voorkomen dat een kind valt tijdens het in- en uitstappen. Dit is vooral belangrijk doordat een kind minder goed oplet in de ochtend of in de avond. 

Letten op de toekomst

Bij het kiezen van een houten stapelbed is het ook belangrijk om te letten op de toekomst. Een kind groeit namelijk waardoor het makkelijk een bed kan uitgroeien. Het is daarom belangrijk om een bed van PETIT PUK te bestellen dat ook in de toekomst mee kan gaan wanneer het kind is gegroeid.