Geen gas meer gebruiken

warmtepomp

Veel redenen kunnen worden bedacht voor waarom gas zo min mogelijk gebruikt moet worden. Zo zijn de inwoners van Groningen er niet zo blij mee en zijn zij er klaar mee om elke keer weer de schade aan hun huis te moeten repareren. Een alternatief hiervoor zou kunnen zijn om gas uit Rusland te importeren. Dit zou er wel voor zorgen dat wij Nederlanders heel afhankelijk zouden worden van Rusland. Vandaar dat dit niet als een echte oplossing kan worden beschouwd.

Het huis verwarmen zonder gas leek een aantal jaren nog een ver van ons bed show. Tegenwoordig komt dit steeds dichterbij! Er zijn al veel huizen overgestapt naar elektrisch koken en ook de verwarming gaat steeds meer op andere manieren dan op de ouderwetse manier. Het lijkt nog maar een begin, maar het kan in een korte tijd steeds groter worden! Dit is ook een reden om hier nu al in te investeren. Als je nu een appartement of een huis koopt kun je het beter meteen van het gas afhalen. Dit kan ervoor zorgen dat je op lange termijn minder geld hoeft uit te geven.

Een alternatief voor de cv-ketel is de warmtepomp. Een warmtepomp wordt in verschillende soorten gemaakt. Zo is er de hybride waterpomp. Deze pomp haalt de warme lucht uit de buitenlucht. Hierdoor kan op een makkelijke manier het hele huis worden verwarmt, zonder dat daar gas voor nodig is! Hiermee zul je ook minder geld uit geven per jaar aan energie doordat je geen geld meer hoeft te besteden aan gas. Ook bestaat er een subsidie voor een warmtepomp. De gemeente wil graag dat de inwoners overstappen dus zijn zij veelvuldig bereid om mensen te helpen bij de aanschaf. Ook zien zij in dat een warmtepomp de toekomst zal zijn en dat de cv-ketel snel zal vertrekken.