Hulpmiddelen voor zelfstandige senioren

Het liefst blijf je natuurlijk zo lang mogelijk thuis wonen. Ook wanneer je op leeftijd bent en last krijgt van lichamelijke ongemakken is het nog altijd mogelijk om in jouw eigen omgeving te blijven wonen. Je kunt namelijk dankzij praktische hulpmiddelen jouw leefomgeving optimaliseren naar jouw behoefte. Wij hebben de beste hulpmiddelen voor senioren op een rijtje gezet.

Grijpstok

Bukken of spullen van de grond oprapen kan een behoorlijk fysiek inspannende prestatie zijn voor senioren. Een grijpstok maakt het mogelijk om zonder te bukken spullen van de grond op te raken. Ook wanneer je fijn in de stoel zit, kan de grijpstok ondersteunen met het oppakken van tijdschriften of boeken in de buurt. Zo hoef je niet op te staan uit de stoel.

Traplift

Een probleem waar veel senioren mee te maken krijgen, is het traplopen. Het kan zowel fysiek erg inspannend zijn en er kan een angstig gevoel ontstaan om ten val te komen. Maak het jezelf daarom gemakkelijk door een traplift van 123 trapliften te laten installeren. Zo kun je gebruik blijven maken van alle verdiepingen in huis en hoef je niet bang te zijn om te vallen.

Douchemat

Glijpartijen in de douche kunnen eenvoudig worden voorkomen door gebruik te maken van een stevige douchemat met grip. Zo kun je veilig blijven douchen en hoef je niet bang te zijn om uit te glijden. Ook het installeren van een handgrip of eventueel een douchekruk kunnen het douchen een stuk eenvoudiger maken. Het is een kleine investering waar je direct veel plezier van hebt.

Sta-op stoel

Kun je wel een beetje hulp gebruiken bij het opstaan uit de stoel? Hier is helemaal geen zuster of hulp voor nodig. Schaf een sta-op stoel aan en wordt voorzichtig geholpen bij het opstaan door de stoel. Met een zacht zetje wordt je eenvoudig uit te stoel geworpen.

Als senior thuis blijven wonen? Dat kan erg eenvoudig. Zorg ervoor dat je jouw woning zo goed mogelijk aanpast en optimaliseert naar jouw behoeften.