Verschillende manieren om je woonkamer te decoreren

Wanneer je opzoek bent naar manieren om je huis te decoreren kun je natuurlijk veel inspiratie opdoen op internet. Blogs zoals deze zijn bedoeld om jouw een idee te geven en je inspiratie te vergroten. In dit artikel staan 5 manieren om je woonkamer of een andere ruimte leuk in te richten.

Haal de natuur in huis

Grote planten zorgen voor extra zuurstof in je woonkamer. Natuurlijk hartstikke belangrijk maar dit is natuurlijk een beetje overdreven. Een grote plant is echter wel het ideale middel om een grote ruimte op te vullen. Het is bewezen dat het menselijk brein beter functioneert tussen kamerplanten. Dus wie weet wat voor geweldig idee jij er nog uit kan persen! Dus behalve die kerstboom tijdens de feestdagen kan je ook kiezen voor een leuke bananenboom in huis.

Grote spiegel

Een spiegel doet ruimtes groter lijken. Dit is geen fabel en een spiegel past dan ook perfect in een kleine kamer. Zelfs een grote spiegel ophangen of neerzetten zal niet snel te indrukwekkend worden omdat het optische zicht vergroot wordt. De stijl van de spiegel kan hierbij nog veel onderscheid maken. Wil je een natuurlijke stijl of juist een strakke stijl creëren? De lijst van de spiegel kan hier onderscheid in maken. Gebruik natuurlijke materialen voor bijvoorbeeld een Scandinavisch interieur.

Plaats een schouw!

Heb je een schoorsteen of een openhaard in de woonkamer? Vast niet, de meeste Nederlanders hebben dit helaas niet en dat is jammer. Echter zijn er wel goede oplossingen om dit op te lossen. Een schouw kan namelijk ook puur ter decoratie zijn. Let er wel op dat veel kleine accessoires een rommelige uitstraling kunnen geven op een schouw. Kies dan ook voor wat grote accessoires.

Fotobehang, zo gek als je wilt!

Natuurlijk kan je je kamer optimaal pimpen met een groot fotobehang. Natuurlijke materialen afgebeeld zoals mos, stenen of hout vormen hierbij de populairste onderwerpen. Let er wel op dat de foto een zeer goede resolutie moet hebben mocht je deze zelf aanleveren. Hiervoor zijn ook gespecialiseerde bedrijven te vinden.

Familie aan de muur

Ook heb jij natuurlijk een fantastische familie. Deze wil je graag vereeuwigen op een foto om deze ook nog eens aan de muur te hangen. Een groot familieportret brengt niet alleen sfeer in huis maar ook nog eens mooie en persoonlijke herinneringen. Een foto kun je laten maken bij een professionele fotograaf zoals Link Fotografie. Vervolgens kun je naar keuze de foto laten afdrukken op canvas, glas of in een gewone fotolijst.