Gietvloer buiten als terras

Gietvloeren zijn niet alleen voor binnenshuis. U kunt ze ook buiten op het terras laten plaatsen, bijvoorbeeld. Hiervoor zijn er wel enkele zaken waarmee u rekening moet houden. Dit alles kunt u teruglezen in het onderstaand artikel.

Regen op uw gietvloer

Gietvloeren binnenshuis aanbrengen gaat doorgaans makkelijker dan wanneer u het buitenshuis laat plaatsen. Binnen hoeft de specialist weinig rekening te houden met de weersomstandigheden en kunnen de lagen daarom sneller drogen. In zulke gevallen duurt het ongeveer 5 dagen om een gietvloer te leggen. In die 5 dagen mag uw gietvloer helemaal niet nat worden. Daarom is het verstandiger om alleen in de zomermaanden een gietvloer buiten te laten leggen. Op zo een manier blijft het lekker droog. Hou de weersverwachtingen in de gaten en laat uw vloer op de droge dagen van die periode plaatsen. Om het proces wat te helpen kunt u uw terras wind- en regendicht maken. Dit kost u wat extra, maar u bent er dan verzekerd dat uw gietvloer goed kan drogen.

Vocht in de ondergrond

Naast de weersomstandigheden houdt men ook rekening met de ondergrond. U hebt een droge en stabiele ondergrond nodig om uw gietvloer op te leggen. Vocht in uw onderlaag kan leiden tot blaasvorming in de gietvloer. Een vochtwerende ondervloer wordt in zulke gevallen aangeraden.

Belasting van uw gietvloer

Naast de vochtigheid van de ondergrond en de weersomstandigheden houdt men ook rekening met de belasting op de vloer. Buiten wordt de gietvloer veel zwaarder belast omdat het daar bloot wordt gesteld aan de weersomstandigheden. Om de duurzaamheid van uw gietvloer te waarborgen wordt er door een specialist zoals Gietvloer Amsterdam veel meer aandacht aan de afwerking van uw gietvloer besteed.