Tips om je woonkamer een makeover te geven

Een makeover voor je huiskamer

De woonkamer is de plek waar je de meeste tijd doorbrengt in huis. Het kan daarom heel verfrissend zijn om deze centrale plek in je huis eens onder handen te nemen. Maak dus de doe-het-zelver in je wakker met volgende tips om je woonkamer een heerlijke makeover te geven.

Tip 1: De oude tegelvloer in een nieuw jasje

Ben je ook helemaal klaar met de ouderwetse tegelvloer in de woonkamer? Een nieuwe vloer doet wonderen voor de uitstraling van de hele ruimte. Een van de eenvoudigste manieren om je vloer een nieuwe look te geven is het schilderen van de tegels. Kies bijvoorbeeld voor betonverf wat de ruimte direct een moderne industriële uitstraling geeft. Liever juist een zachtere uitstraling? Laminaat in al zijn verschillende soorten kan gewoon over tegels heen gelegd worden voor een nieuwe vloer zonder breken.

Tip 2: De saaie witte muren een sprankelend kleurtje

Elke ruimte fleurt op van een nieuw sausje verf op de muren. Vervang het saaie wit of crème door een felle kleur of misschien juist een donkere wand. Er zijn ook tal van trendy behangsoorten, die eenvoudig zelf aangebracht kunnen worden zonder dat je een professionele behanger hoeft te zijn. Zo is bijvoorbeeld vliesbehang heel eenvoudig, snel en schoon in gebruik. Extra voordeel: vliesbehang is ook weer makkelijk in één keer te verwijderen. Voor zowel verven als behangen is het makkelijk om een kamersteiger te huren zodat je makkelijk en netjes ook de bovenranden kunt afmaken.

Tip 3: Een nieuwe bekleding voor je bank en kussens

Ben jij handig met een naaimachine? Haal het apparaat dan van zolder en blaas het stof eraf want zelf naaien is weer helemaal in. Ga heerlijk stofjes shoppen op een stoffenbeurs en kies een mooie basiskleur voor je bank. Combineer deze kleur vervolgens met verschillende stoffen met leuke printjes voor je kussens. Neem de maten op van je bank en naaien maar! Vergeet niet de was instructies van het gekochte stofje op te schrijven, deze staan meestal op de witte rand aan de onderkant van het stof. Zo kun je zelfgemaakte kussentjes ook nog eens heel goed wassen.

Stroop je mouwen dus maar op, het klussen kan beginnen!