Een garage laten aanbouwen

Net zoals elk deel van de woning bijdraagt aan het wooncomfort dat er wordt gecreëerd, speelt ook de aanwezigheid van een garage een grote rol bij hoe leuk het wonen is. Garages zijn tegenwoordig bij zowat elke vrijstaande woning aanwezig en lijken dan ook meestal vanzelfsprekend. Beschikt je huis echter nog niet over een garage maar kan je zo’n extra ruimte wel gebruiken, dan is een garage laten aanbouwen een slimme investering.

Een garage laten aanbouwen

Natuurlijk is een garage laten aanbouwen geen werkje dat je zomaar in een dag kunt verrichten. Eerst en vooral heb je hiervoor vaak een vergunning nodig, afhankelijk van de grootte van de aanbouw en de plaatsing. Vooral als de garage aan de voor- of zijkant van het huis gebouwd zal worden. Als de garage aan de straatzijde gebouwd wordt, dan moet je immers rekening houden met een aantal gemeentelijke wetten. In sommige gevallen is ene vergunning echt nodig om je garage wettelijk te kunnen laten bouwen, dus hier meer informatie over verkrijgen is van groot belang.

Een nieuwe garage laten aanbouwen

Net zoals bij de bouw van elke onderdeel van de woning, gebeurt de aanbouw van een garage volgens verschillende stappen. Zo is een goede basis of fundering van groot belang om de garage doorheen de jaren stevig in de grond te houden. Zodra de fundering gestort is kan ook de vloer gelegd worden. Hierbij wordt tussen het beton en het zand een soort van folie geplaatst, die voorkomt dat het beton in het onderliggende zand terechtkomt.

Daarna worden de muren gemetseld die de uiteindelijke garage zijn vorm geven. Vanaf dit moment wordt duidelijk hoe de garage eruit gaat zien en kan je eigenlijk helemaal zelf kiezen hoe je deze inricht en vormt. Zo kan je kiezen welke stenen gebruikt worden, welke kozijnen en welke garagedeur. Novadoor.nl biedt bijvoorbeeld prachtige garadeuren aan in verschillende stijlen.

Je garage professioneel laten aanbouwen

Een professionele hand is bij de aanbouw van een garage de beste hulp die je kan vinden. Het gaat immers om een opdracht die heel wat precisie, aandacht en kennis vereist om tot een goed einde te brengen. Schakel een bouwbedrijf in om zeker te zijn dat de garage naar wens en ook volgens de bouwkundige regels opgebouwd wordt!