Een stofzuiger in een kleine ruimte

stofzuiger voor kleine ruimtes

Iedereen weet dat het belangrijk is om je huis goed schoon te houden. Anders krijg je last van ongedierte, gaat het stinken of is het gewoon rommelig. Een handige manier om snel je huis schoon te maken is door even te stofzuigen. Toch kan zo’n enorme stofzuiger erg onhandig zijn in een kleine ruimte. Dus wat doe je dan?

Ga voor een kruimeldief

Een kruimeldief is eigenlijk een soort draadloze, kleine stofzuiger. Erg handig dus in kleine ruimtes, aangezien deze makkelijk wendbaar is en je gemakkelijk in lastige hoekjes komt. Ook is een kruimeldief er gemakkelijk bij te pakken bij kleine schoonmaakklussen, wanneer je bijvoorbeeld een bakje chips om hebt laten vallen.
Een ander voordeel van de kruimeldief is dat het geschikt is voor vele soorten fijn vuil, sommige kruimeldieven kunnen zelfs vloeistoffen opnemen. Ook zijn de stofreservoirs van deze stofzuigers gemakkelijk te legen en is deze makkelijk op te bergen.
Wel moet je opletten dat een kruimeldief niet de zuigkracht heeft van een normale stofzuiger. Verder duurt het vaak een tijd voordat de stofzuiger opgeladen is, waardoor deze maar beperkt is te gebruiken. Ook is het stofreservoir kleiner, waardoor deze vaker vervangen moet worden.

Een echte stofzuiger zonder gedoe: steelstofzuiger

Een steelstofzuiger is eigenlijk een normale stofzuiger, alleen dan zonder snoer. De naam is te danken aan het feit dat deze stofzuiger vaak bestaat uit een lange steel. Het fijne aan deze stofzuiger in kleine ruimtes is dat je geen last hebt van een snoer, vrij praktisch dus. Het voordeel van deze stofzuigers ten opzichte van kruimeldieven is dat de zuigkracht hoger is en het stofreservoir groter. Het is dus gemakkelijker om bijvoorbeeld de vloer of het tapijt te stofzuigen. Wel is het zo dat de steelstofzuiger een stuk groter is, dus het kan lastig zijn om deze op te bergen.

Het hoeft dus helemaal niet lastig te zijn om grondig stof te zuigen in een kleine ruimte. Stofzuiger Voordeel heeft een groot aanbod verschillende soorten stofzuigers. Kijk eens of er wat voor jou te vinden is!