Comfortabel voor de buis op een nieuwe hoekbank!

De hoekbank is al jaren immens populair en dit is niet bepaald zonder reden. Maar waar moet je nou precies op letten bij het aanschaffen van een hoekbank? En hoe maak je een keuze uit het ontzettend brede aanbod? We behandelen de belangrijkste aspecten hieronder!

Wat voor soort hoekbank?

Allereerst sta je voor de keuze wat voor soort hoekbank je wilt. Hierbij maken we onderscheid tussen twee categorieën: ‘gewone’ hoekbanken en loungebanken. Het verschil zit hem simpel gezegd in de armleuning en in de rugkussens. Bij een ‘gewone’ hoekbank vind je aan beide uiteinden een armleuning en zitten er rondom rugkussens, terwijl bij een loungebank maar aan één kant een armleuning zit en er een deel van de bank ‘open’ is. Dit deel is uitermate geschikt om de benen op te strekken en lekker te loungen. Wegens het ontbreken van rugkussens bij dit deel van de bank, is het daarentegen iets minder geschikt om op te zitten.
Daarnaast kan er onderscheid gemaakt worden als we kijken naar het zitcomfort. Zit je liever op een stevige, of op een zachte bank? Of juist iets ertussenin? Als je hier nog niet helemaal over uit bent, kan het een goed idee zijn om eens verschillende banken uit te proberen.

Welk formaat?

Als de knoop is doorgehakt en je weet wat voor soort hoekbank het moet gaan worden, is de volgende vraag hoe groot de bank zo ongeveer moet zijn. De bank moet immers goed in je interieur passen en voldoende ruimte bieden. Hoeveel personen moeten er op de bank passen? Hoeveel plek is er in de woonkamer gereserveerd voor een hoekbank? Hoe hoog wil je ongeveer zitten? Als je ook dit helder op een rijtje hebt, kan het echte uitzoeken gaan beginnen.

Welke stijl past het beste in je interieur?

Je hoekbank moet natuurlijk mooi in het geheel passen. Niet alleen qua formaat, maar ook zeker wat betreft de stijl. Kies je voor een landelijke uitstraling, of voor een meer moderne look? En welke stofsoort sluit het beste aan op de rest van je inrichting? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een glad leren bank, maar ook voor een uitvoering met een mooie, zachte flanel look. En minstens zo belangrijk: welke kleur heeft je ideale hoekbank? Kies je een hoekbank van Homingxl, dan weet je zeker dat je volop mogelijkheden hebt.

Als je een totaalplaatje hebt van jouw droombank, kun je eenvoudig het aanbod filteren op jouw wensen. Maak vervolgens je keuze uit de overgebleven opties en ervaar zelf het plezier van een hoekbank van Homingxl!