Een huiselijke badkamer

Huiselijke_badkamer

Overheersende badkamer tegellandschappen zijn passé, de voormalige ‘natte’ ruimte herkent men in de toekomst pas na een tweede blik. De badkamer inrichten zo dat deze lijkt op een woonkamer is namelijk de aankomende trend. Met meubels, stoelen, schilderijen en decoraties, alles is toegestaan mits het passend is bij de het interieur van het huis. Historische bouwmaterialen die al aanwezig zijn in de ruimte, zoals een oude stenen muur of een versierd plafond, kunnen als decoratief onderdeel opgenomen worden in het badkamerontwerp. Met een zelfverzekerde benadering van dit historische erfgoed en het stijlbewust inrichten ontstaat de individuele, trendy badkamer die oude materialen en modern design combineert. Een dergelijke verfijnde badruimte is een modern alternatief voor de tijdloze of universele stijl die toch meer als een standaardinrichting aanvoelt.  Wel is het zaak om niet te overdrijven, een badruimte die te veel decoratie of opvallende materialen bevat, werkt eerder verstorend dan aantrekkelijk. Daarnaast kan dit ook als te vol aanvoelen, zeker als de badruimte al aan de kleine kant is.

De individuele badkamer

Deze nieuwe flexibiliteit in het ontwerpen van badkamers resulteert in meer design met nieuwe materialen en producten die vooral passend zijn bij de levensstijl van de bewoners. Er ontstaat een nieuwe flexibiliteit die de mogelijkheden van het uitbreiden van de badkamerfunctie met andere functies verruimt. Bijvoorbeeld het scenario waarbij de badruimte wordt uitgerust met fitnessapparatuur en bijpassend meubilair. Zet jezelf in gang en train je fit in de gezonde badruimte. Volgens het badkamer trendforum zal de badruimte van morgen niet alleen een ruimte zijn om jezelf te reinigen maar in moderne interieurs zal het ook de functie van een gezondheidsbevorderingscentrum hebben. Een ruimte voor stretchoefeningen en een loopband, voor het revitaliseren en ontspannen, om de gezondheid te controleren en deze een boost te geven met water.

Comfort en welzijn

In plaats van alleen aandacht te besteden aan het praktische gebruik van een badkamer met een standaard uitrusting, staan comfort en welzijn in het dagelijks verblijf in de badruimte op de voorgrond. Het zijn dan ook niet alleen andere materialen die de natte ruimte een eigen karakter geven, maar ook een flexibele en modulaire voorzieningen. Sanitaire voorwerpen hebben een ergonomische vorm en zijn in verschillende hoogtes verstelbaar. Badkamermeubelen kunnen worden aangepast aan vrijwel elke bestaande situatie en douchekoppen en sproeiers kunnen op maat worden geplaatst. Digitalisering verovert de badkamer. Functies zoals licht, temperatuur en elektronica kunnen individueel worden geregeld. Geïntegreerde multimedia waarmee tijdens de ochtendroutine de emails worden gelezen of de laatste nieuwsberichten op kunnen worden gevolgd.

Meer sanitair- en badkamernieuws op Sani-bouw