Gefeliciteerd! Je hebt in de huidige overspannen en krappe huizenmarkt eindelijk je droomwoning gevonden. Een mooi nieuwbouw huis in de wijk van je dromen. Ideaal. Maar als je daar eenmaal gaat wonen wil je je natuurlijk geen zorgen hoeven maken of je nieuwe paleisje wel goed beveiligd is. Je hebt al enkele beveiligingssystemen bekeken en twijfelt nu tussen een draadloos of een bedraad alarmsysteem. In dit artikel bespreken we de voordelen van een bedraad alarmsysteem. Lees snel verder!

Waarom bedraad?

Met de opkomst van het internet of things en alle smart home apparaten die daar bij komen kijken lijkt een bedraad alarmsysteem op het eerste oog een achterhaald systeem. Maar niets is echter minder waar. Juist in deze tijd is het verstandig om voor een bedraad alarmsysteem te kiezen. Voordeel nummer 1 is bijvoorbeeld dat je geen batterijen nodig hebt. Een bedraad alarmsysteem is altijd aangesloten en hoeft dus niet opgeladen te worden. Zo hoef je je op vakantie nooit zorgen te maken of de levensduur van de batterijen nog wel voldoende is. Daarnaast is een bedraad alarmsysteem niet te hacken, dit in tegenstelling tot een draadloos alarmsysteem. Zeker met de snelle ontwikkelingen van de huidige technologieën moet dit een van de doorslaggevende redenen zijn om voor een bedraad alarmsysteem te kiezen.

Maar zijn al die kabels geen lelijk gezicht?

Als huiseigenaar zou je eigenlijk nooit de keus moeten hoeven maken tussen veiligheid en uitstraling. Het voordeel van een bedraad alarmsysteem in een nieuwbouwhuis is dat alle kabels al tijdens de bouw mooi weggewerkt kunnen worden. Je gaat er dus helemaal niks van zien. Bijkomend voordeel is dat als de kabels tijdens de bouw al gelegd zijn, dat de kabels beschermd zijn tegen welke externe invloed dan ook. Je hoeft je dus ook geen zorgen te maken over het onderhoud aan het bedraad alarmsysteem, want dat is er praktisch niet.

Betrouwbaarheid

We hebben net al besproken dat een bedraad alarmsysteem betrouwbaarder is dan draadloos, omdat je geen batterijen nodig hebt. Maar een bedraad alarmsysteem is ook betrouwbaarder omdat het niet van Wifi gebruik maakt. We kennen allemaal de ergernis als de Wifi het weer eens niet doet. Bij die ergernis moet je natuurlijk niet ook nog extra stress hebben, omdat je alarmsysteem het dan ook niet doet. Kies daarom alleen al voor je eigen gemoedsrust voor een bedraad alarmsysteem.

Concluderend

Een bedraad alarmsysteem is betrouwbaarder, veiliger en vrij van onderhoud. Allemaal zaken die bijdragen aan een veiliger thuis.

Bron: Pro-Alarm

Over de auteur