Onze mooie planeet aarde heeft het momenteel heel erg zwaar. De laatste 100 jaar heeft de mens een enorme aanslag op de aarde gepleegd. Het ontstaan van de industrie en de daarbij behorende consumptiemaatschappij heeft de aarde gewoon geen goed gedaan. Hoog tijd dus dat we allemaal gaan proberen om het tij te keren en bewuster met onze planeet om te gaan. Die bewustwording begint al in je huis. Niet onnodig de lampen laten branden, wat vaker een dekentje op de bank in plaats van de kachel op standje tropisch, minder lang douchen. Het zijn zomaar wat ideetjes die kunnen helpen bij het creëren van een bewustzijn. Maar, als je een huis gaat aankopen kun je het nog beter aanpakken. Met behulp van een duurzame hypotheek.

Maak je huis duurzaam en energiebewust

Het schrikt vaak af als je begint over duurzaamheid, minder energie gebruiken en je woning aanpassen. Dat komt omdat vaak al deze ingrepen een hoog geld kosten. Althans, dat denkt men. Het is wel waar dat duurzaamheid een flinke investering vraagt maar op de lange termijn levert het ook veel geld op. Probleem is dat veel mensen niet op de lange termijn denken.

Op zich goed hoor om het hierin en nu te leven, maar het is wel een kromme gedachte. De energiekosten lopen ieder jaar steeds hoger op en waar is de grens? Ergens moet er een keer wat gebeuren, en investeren in een duurzame woning zorgt in elk geval dat jouw maandelijkse kosten lager zullen uitvallen.

Een verduurzamingshypotheek kan jou helpen om dit te realiseren in jouw woning. Want op deze manier wordt er een deel van de hypotheek beschikbaar gesteld voor verduurzaming van de woning.

Professioneel advies en begeleiding is handig

Maar om een verduurzamingshypotheek te krijgen moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Om hieraan te kunnen voldoen kan het handig zijn om er hulp bij te vragen. Als jij voor een hypotheek Groningen kijkt voor meer informatie dan zie je dat er gedegen professionals zijn die jou kunnen helpen bij jouw aanvraag. 

Zij kunnen samen met jou kijken hoe jij een haalbaar en realistisch plan kunt maken zodat jij in aanmerking komt voor een duurzame hypotheek. En je zal ervan overtuigd raken dat dit het beste is voor de toekomst. Niet alleen voor de toekomst van moeder aarde, maar ook voor jouw eigen toekomt en portemonnee. En dat is natuurlijk ook altijd mooi meegenomen.

Over de auteur