Je hebt besloten een boxspring aan te schaffen. Een slimme keuze, aangezien een boxspring erg comfortabel is. En een goed bed is belangrijk. Je hebt nu echter nog heel veel keuze in verschillende soorten boxsprings. In dit artikel geven we enkele tips die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze, zodat je zeker weet dat je een boxspring aanschaft die bij jou past.

Welk matras past bij jou?

Voordat je een boxspring gaat aanschaffen, dien je na te denken over het matras. Een matras kan aardig in de kosten oplopen, maar we willen je aanraden om hier niet op te bezuinigen. Een goed matras is namelijk belangrijk voor een goede nachtrust, maar ook voor je gezondheid.

Wij raden aan om een wat steviger matras te kopen. Dit is namelijk beter voor je rug. Het liefst een matras met pocketvering. Houd je niet van een hard matras? Kies er dan voor een om soepele matrastopper aan te schaffen. Deze kun je vervolgens op je matras leggen.  

Diverse soorten boxsprings

Je hebt nu een keuze gemaakt in het matrassoort. Daarom is het nu tijd om eens na te gaan denken over het soort boxspring dat bij jou past. Boxsprings zijn er namelijk in allerlei soorten en maten. Allereerst is de afmeting van je boxspring belangrijk, maar we gaan er vanuit dat je hier al over nagedacht hebt. Mocht je nog twijfelen dan raden wij de volgende maten aan:

Slaap je alleen? – Kies dan in ieder geval voor een 90 x 200 boxspring

Slaap je met z’n tweeën? – Kies dan in ieder geval voor een 160 x 200 boxspring.

Ben je langer dan 185 cm? Dan raden we aan om voor een lengtemaat van 210 te kiezen.

Daarnaast is het belangrijk om te kiezen welke functies je op je boxspring wilt hebben. Lees je bijvoorbeeld vaak in bed of kijk je vaak televisie vanuit bed? Dan is het verstandig om een elektrische boxspring te kopen. Deze kun je namelijk verstellen, waardoor je een betere zithouding aanneemt in bed.

Prijs van de boxspring

Natuurlijk is het ook belangrijk om over je budget na te denken. Toch is een bed een goede investering. Je kunt er tenslotte erg lang mee doen. Soms wel meer dan 15 jaar. Mocht je toch niet te veel geld uit willen geven, dan kun je kijken of er wellicht ergens dagaanbiedingen zijn of bij een boxspring outlet.

 

Over de auteur