Waarom je voor een boxspring moet kiezen?

boxspring

Na een lange dag in bed kruipen, het is een van de topmomenten van onze dag. Je kan zo een topmoment natuurlijk nog beter maken door te kiezen voor een ventilerend en verend slaapsysteem, dat heet dan een boxspring. Maar waarom zou je voor een boxspring kiezen? 

Comfort komt op de eerste plaats

Een complete boxspring biedt optimale ondersteuning tijdens je slaap. Die ondersteuning is vaak dubbel of driedubbel waardoor je lichaam in de juiste houding ligt tijdens de nachtrust. Daarbovenop voert een boxspring ook druk uit op bepaalde punten, daar waar het lichaam die druk nodig heeft. De matras kies je apart van de bodem, omdat je bij een boxspring voor ieder soort matras kan opteren. Er wordt vaak een dunne matras op de dikkere matras gelegd zodat je het comfort nog verhoogt. Of je nu een rugslaper, een zijslaper of een buikslaper bent, maakt voor een boxspring dan ook niets uit.

Een boxspring staat mooi in je kamer

Je kiest niet alleen voor een boxspring omwille van het comfort, ook het oog krijgt er wat voor in de plaats. Wat de afwerking betreft kan je bijvoorbeeld zelf bepalen voor welke stijl je kiest. Je combineert verschillende stoffen en kleuren. Daarnaast kan je ook het type pootje zelf aanpassen. Zo past je boxspring helemaal bij het interieur van je slaapkamer. Ook de compacte vorm van het bed is een grote troef. Waar andere soorten bedden een houten boord of rand hebben, heeft een boxspring dit niet en kan je je ’s nachts dan ook niet stoten. De meeste types zijn ook hoger dan een traditioneel bed en ook dat wordt vaak ervaren als een prettige eigenschap van een boxspring. De afwijkende hoogte van het bed, maakt het voor de slapers makkelijk om in en uit de boxspring te stappen. 

De levensduur van je matras ligt hoger

Tijdens onze slaap verliezen we heel veel vocht en die blijft bij heel veel mensen in de comfortabele oplegmatrassen zitten. Om je matras fris en proper te houden, moet je voor verluchting zorgen. In de matras van een boxspring zit een verenstructuur die zorgt voor een uitstekende circulatie van de lucht in dit onderdeel van het bed. Daarbij komt dat de matras, omdat er minder tegendruk is van de bodem, langer meegaat dan bij een traditioneel bed. Kies je voor twee eenpersoonsmatrassen, dan is de naad tussen de twee matrassen bij een boxspring minder vervelend, bovendien kan je kiezen voor een “love bridge”, een strook die je tussen de twee matrassen kan leggen zodat je de naad niet langer voelt. Kortom, er valt heel wat plezier te beleven aan een boxspring.