Garderobekast gezocht!

inloopkast

Formaat

Een garderobekast is een onmisbaar meubelstuk in elk huis. Door het formaat neemt deze kast vaak een dominante plaats in. Het hangt er natuurlijk wel vanaf voor welk materiaalsoort en welke kleur je kiest. Kies je voor een robuuste, donkere, eikenhouten kast, of heb je liever een eenvoudige, witte kast van MDF? De laatste valt veel minder op. Wanneer je de kast in een kleine ruimte wilt plaatsen, zijn schuifdeuren praktisch. Een kast met openslaande deuren neemt veel meer plaats in.

Uitstraling

Een garderobekast geeft, zoals alle andere meubels, een bepaalde uitstraling aan de woonruimte waarin hij wordt geplaatst. Dit moet je je goed realiseren bij het maken van je keuze. Wil je een eenvoudige, strakke kast, of zoek je juist een luxe en opvallende kast met een moderne uitstraling door de spiegels, de speciale handgrepen, de verlichting en het speciale houtsnijwerk enzovoort?

Indeling

Omdat je zo’n kast zo optimaal mogelijk wilt benutten, is het aan te bevelen om goed na te denken over de indeling van je kast. Draag je veel pakken, jurken, overhemden en dergelijke, dan is het handig om een kast met veel hangruimte te nemen. Hiermee voorkom je dat je een overhemd over het hoofd ziet, omdat het verkreukeld is op een grote stapel. Heb je vooral veel kleding zoals broeken en shirts op stapels, dan heb je meer aan een kast met veel legplanken. Veel types garderobekasten zijn verkrijgbaar met extra accessoires zoals een spiegel (die naast dat het heel praktisch is je kamer groter laat lijken), of ingebouwde verlichting.

Prijskaartje

Alles heeft natuurlijk een prijs. Voor een eenvoudige, kleine kast ben je een stuk minder kwijt dan voor een grote kast van hoogwaardig materiaal. Dit is goed om voor ogen te houden. Als je voor jezelf duidelijk hebt hoeveel geld je voor je kast kunt besteden, maakt dat je het een stuk makkelijker hebt bij het zoeken en oriënteren. Daarentegen is het wel zo dat het financiële plaatje niet je enige maatstaf hoeft te zijn voor de keuze van een kast. Als je echt een grote kast nodig hebt, of heel graag een kast wilt van een hoge kwaliteit, dan kun je er ook voor kiezen om even door te sparen, als op dit moment je budget hiervoor ontoereikend is. Je moet dan wat langer wachten op je kast. Maar als je hem dan hebt, heb je wel echt iets naar je zin.

Wat voor kast neem je?

Bovenstaande aspecten kunnen je hopelijk helpen bij het maken van een keuze. Door het grote aanbod en alle mogelijkheden die er zijn, is het best lastig om voor jezelf duidelijk te krijgen welke kast voor jou het meest geschikt is. Oriënteer je daarom goed op internet maar ook in meubelspeciaalzaken. Hier kun je kasten bekijken en daarbij van het daarvoor opgeleide personeel persoonlijk advies krijgen. Neem er vooral de tijd voor!