Waar moet je rekening mee houden bij het plaatsen van een kas?

kas

Veel mensen zijn het liefst elke dag het hele jaar door bezig in hun tuin. Maar helaas is het, het hele jaar door geen goed weer om je planten en gewassen te kunnen onderhouden. Daarvoor zijn er tuinkassen bedacht. Hierin kan je je gewassen gedurende het hele jaar kweken. je kan van alles met je tuinkas doen. bedenk eerst wat je er precies mee wilt gaan doen. wil je er alleen planten in kweken of wil je planten erin laten overwinteren? Wil je de planten in potten houden of wil je ze in de volle grond van de kas planten? Bedenk ook hoeveel ruimte je nodig denkt te gaan hebben voor al jou planten. Wat in het begin zo groot leek lijkt na een tijdje opeens een stuk kleiner. Voordat je een kas gaat plaatsen moet je eerst wel met een aantal zaken rekening houden.

plek

Je plaatst de kas op zo een ideaal mogelijke plek in de tuin. Het moet rondom goed bereikbaar kunnen zijn. Het belangrijkste is dat de kas voldoende zonlicht kan krijgen, zeker ’s winters wanneer de planten al minder licht krijgen. zorg voor voldoende beschutting tegen sterke en koude wind. Maar zorg er wel voor dat de kas op voldoende afstand van de beschutting wordt geplaatst in verband met de schaduw.

Vergunning

Een grote kans dat je voor het plaatsen van een tuinkas een vergunning nodig hebt. je tuinkas moet namelijk voldoen aan verschillende regels voor onder andere de veiligheid, bestemmingsplan, omgevingsbeeld, overlast en milieu.

Stroomtoevoer

Voor volledig gebruik van je kas moet je rekening houden met een goede stroomtoevoer. Je hebt in je kas namelijk meer nodig dan alleen planten. Zo heb je bijvoorbeeld verlichting, luchtbevochtiging, een ventilator en een verwarming nodig. Je kan ook je kas verbinden met je huis, deze kan je dan aansluiten op de centrale verwarming.