Waar dien je aan te denken wanneer je gaat verhuizen?

De meeste mensen kijken op tegen een verhuizing. Vaak is het een stressvolle periode omdat er ontzettend veel geregeld moet worden. Hierdoor kan het zijn dat je soms zaken vergeet. Waar dien je aan te denken wanneer je gaat verhuizing? Wij geven je handige tips die ervoor zorgen dat je de verhuizing goed doorkomt.

Een goede voorbereiding
Als je gaat verhuizen, is het relevant om je goed voor te bereiden. Het is verstandig om je wensen met betrekking tot de verhuizing in kaart te brengen. Wil je de verhuizing bijvoorbeeld zelf doen of schakel je een verhuisbedrijf in? Als je een verhuisbedrijf inschakelt weet je in ieder geval zeker dat de verhuizing efficiënt en snel zal verlopen. Een verhuisbedrijf heeft namelijk alles in huis om de verhuizing in goede banen te leiden. Als je voorkeur uitgaat naar een verhuisbedrijf is het verstandig om het verhuisbedrijf ruim van te voren op de hoogte te stellen.

Maak gebruik van een checklist
Een checklist verhuizen is erg handig. Het zorgt er namelijk voor dat je niks kunt vergeten tijdens de verhuizing. Vanaf aankoop of huur van een woning staat alles in stapjes beschreven wat er moet gebeuren. De checklist is onderverdeeld in verschillende fases van de verhuizing. Denk bijvoorbeeld aan een maand voor de verhuizing, een week voor de verhuizing en op de dag van de verhuizing. Per fase heb je een handige checklist van taken die je tijdens deze periode opgepakt moeten worden. Voorbeelden van taken zijn onder andere zet automatische afschrijvingen stop, zorg voor stevige verhuisdozen en maak een lijst met ontvangers van de adreswijziging. De checklist zit vol met handige tips en taken die je anders misschien was vergeten door alle drukte. Print de lijst uit en gebruik deze als leidraad tijdens je verhuizing.