Alle info en tips over verhuizen

verhuisdekens

Als je gaat verhuizen komt daar ongelofelijk veel werk bij kijken. Naast het feit dat al je spullen ingepakt en verhuisd moeten worden, moet je je abonnementen, tv- en internetaansluiting en vele andere zaken regelen. Soms is het dan moeilijk om overzicht te houden of praktisch te blijven denken. Wij helpen je hierbij met onderstaande tips.

Schaf verhuisdekens aan

Tegenwoordig zijn op veel plekken verhuisdekens te koop en als eerste tip willen we je meegeven om die toch echt aan te schaffen. Niet alleen kun je hier grote objecten mee inpakken die niet mogen beschadigen, maar je kunt er ook je auto zelf mee beschermen als je die helemaal vol laadt met je inboedel. Deze dekens zijn dik en zorgen voor een optimale bescherming.

Gooi overbodige spullen weg

Als je gaat verhuizen, zul je al je spullen een paar keer vast hebben. Je moet ze inpakken, inladen, uitladen en daarna weer een plek geven. Het beste ga je dus selectief kijken naar je spullen en gooi je meteen weg wat je niet meer nodig hebt, op die manier heb je ze maar één keer in je handen. Bedenk bij alles of het het waard is om er ruimte in je verhuiswagen voor op te offeren én of je zin hebt om dit item zo vaak in je handen te hebben. Kun je er iemand anders niet beter blij mee maken? Het werkt enorm bevrijdend om spullen weg te doen, dus verkoop het, geef het weg of gooi het in de vuilnisbak.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het allerbelangrijkste bij een verhuizing is een goede voorbereiding. Zorg dan ook dat je genoeg verhuisdozen in slaat zodat alles in dozen kan. Met alles, bedoelen we ook daadwerkelijk alles, of in ieder geval alles wat er in past. Niet alleen is dit makkelijker tillen, maar je kunt de verhuisbus ook veel beter, en economischer, inladen waardoor er meer spullen mee kunnen. 

Speciale dozen voor zware spullen

Voor zwaardere spullen, zijn er zelfs zogenaamde ‘boekdozen’ die extra sterk zijn. Deze zijn aan te raden als je niet het risico wil lopen dat de bodem van een verhuisdoos het begeeft. Zorg trouwens wel dat je die dozen allemaal labelt. Inderdaad, allemaal, op die manier kun je de doos op het nieuwe adres direct op de juiste plek zetten, wat een hoop werk scheelt. En als je tijdens het verhuizen iets zoekt, kun je het zo weer terug vinden.