Tips om te genieten in de tuin in het voorjaar en najaar.

picknicktafel-lbuiten

De temperatuur is heerlijk aangenaam buiten, de zon laat zich zien en de hemel is al de hele dag strakblauw. Geen beter moment om uitgebreid buiten te eten!
In het vroege voorjaar kijken de meeste mensen al reikhalzend uit naar de zomer en kunnen niet wachten om de eerste mooie dagen buiten door te brengen. Als je de tuin in de lente al op orde maakt, dan kun je er tot ver in het najaar van genieten. En met behulp van de onderstaande tips gaat dat zeker lukken.

Kies voor de juiste tuinmeubelen

Om optimaal te kunnen genieten van je tuin is het belangrijk dat je goed nadenkt over de soort tuinmeubelen die je erin zet. Waar de één liever een comfortabele loungebank buiten neerzet, kiest de ander voor een grote tafel met luxe stoelen om nog lang na te kunnen tafelen. Alles is natuurlijk ook afhankelijk van de ruimte die je tot je beschikking hebt. En misschien valt het wel zo in te richten dat er zelfs twee hoekjes te creëren zijn!?

Buitenservies

Niet iedereen wil het serviesgoed wat binnen gebruikt wordt ook buiten gebruiken. Het is erg leuk om een zomers servies uit te kiezen wat juist speciaal voor buiten is. Er zijn tegenwoordig zo veel leuke en vrolijke designs te krijgen. En het hoeft helemaal niet zo duur te zijn met de budgetwinkels die er tegenwoordig zijn. Of combineer twee serviezen met elkaar om tot een kleurig geheel te komen. Een andere optie is om wegwerpservies te kopen. Handig voor bijvoorbeeld bij een barbecue met meerdere mensen. Het scheelt in de afwas achteraf, maar het staat niet zo gezellig en het is ook niet echt milieu vriendelijk….

Verstelbare tuinstoelen

Je wilt graag comfortabel buiten kunnen zitten om te eten, maar ook heerlijk onderuit met een goed boek of met een lekker drankje van de zon kunnen genieten. En de tuin biedt niet de mogelijkheid om én eetkamerstoelen neer te zetten én een loungeset te plaatsen. De ideale oplossing is dan om verstelbare tuinstoelen te kopen. Deze stoelen hebben een verstelbare rugleuning waardoor je goed rechtop kunt zitten tijdens het eten, maar naar achteren kunt verstellen om meer te ontspannen. Er zijn zelfs varianten met een voetgedeelte dat mee omhoog komt als de rugleuning platter ligt, zodat ook je benen en voeten ondersteund worden tijdens je lounge momentje.

Extra ruimte voor een bijzettafeltje

Het is slim om een bijzettafeltje aan te schaffen bij je tuinset. Erg handig om bij te schuiven als je uitgebreid gekookt hebt en de tafel al snel te vol staat. Of om naast je neer te zetten om je drankje op te zetten als je een boek aan het lezen bent in de zon. Gebruik je de bijzettafel niet, zet er dan een leuk windlicht op met kaarsen erin of wat andere accessoires om je tuinset nog meer aan te kleden en een gezellige sfeer te creëren om extra te kunnen genieten van de fijne zomerdagen en avonden.