De meidenkast

meidenkast

Heb je weleens gehoord van een meidenkast? Dit meubel stond van oudsher in de slaapkamer van het dienstmeisje en dankt daaraan ook de naam. Het meubel heeft een leuk formaat en een handige indeling en het hoeft zeker niet per se in een slaapkamer geplaatst te worden om tot zijn recht te komen. In de woonkamer, gang, keuken of op kantoor zal de meidenkast een mooie uitstraling hebben en fijn in gebruik zijn. En het is zeker niet alleen een meubelstuk voor meiden. 

Multifunctioneel en handzaam

Typerend aan een meidenkast is het formaat. Het meubel is vaak rond de 140 cm hoog; kleiner dus dan een volwaardige linnenkast maar hoger dan een gemiddeld dressoir. Wat ook karakteristiek is aan een meidenkast, is de indeling. Een meidenkast heeft altijd twee deuren met daarboven een la. Handig voor bijvoorbeeld serviesgoed en tafellakens, maar ook voor kleding en beddengoed, dossiermappen en printerpapier, speelgoed en tijdschriften of als gehele voorraadkast voor eten en drinken. Omdat de meidenkast rond de 50 cm diep is en rond de 100 cm breed, is het een makkelijk te plaatsen meubel. Je kunt het meubel schitterend aankleden met bijvoorbeeld een grote vaas verse bloemen of hang er een mooi schilderij of een leuke spiegel boven.   

Passende kwaliteit  

Niet veel winkels hebben de meidenkast in hun assortiment. Wanneer je op zoek bent naar een meidenkast, doe je er goed aan om een meubelmakerij te bezoeken. Zij produceren het meubel op authentieke wijze, van hoge kwaliteit massief hout en werken het af met de beste producten zodat je er je hele leven lang plezier van hebt. Wat ook een groot voordeel is, is dat je zelf mag aangeven welk formaat het precies moet worden. Wil je dus bijvoorbeeld liever een meidenkast van 150 cm hoog, 110 cm breed en 40 cm diep? Dan in dit geen enkel probleem. 

Jouw stijl, jouw unieke meubel

Bolpoten onder het meubel geven de meidenkast een ander uiterlijk dan een dichte plintlijst en meubelknoppen geven de la een ander voorkomen dan komgrepen. Heb jij specifieke wensen? Bij een meubelmakerij kun je de meidenkast zelf samenstellen zodat het geheel aansluit bij je bestaande interieur, of dat nu modern en strak is of landelijk en romantisch. Als je het meubel wilt laten schilderen kun je kiezen uit een waaier van kleuren, maar het is natuurlijk ook mogelijk om het hout zichtbaar te laten waardoor het wordt afgewerkt met beits en lak of was. Met een meidenkast haal je een stukje nostalgie in huis dat je helemaal kunt omzetten naar deze tijd zodat het meubel voldoet aan jouw wensen en geschikt is voor jouw doeleinden.