Waardevolle spullen opbergen in een kluis

kluis in huis

In je woning heb je vast en zeker de nodige waardevolle spullen liggen. Het zou zonde zijn wanneer deze waardevolle spullen bij een inbraak meegenomen worden. Eigenlijk kun je niet voorzichtig genoeg zijn. Je kunt er voor kiezen om sierraden en andere kleine waardevolle spullen op te bergen in bijvoorbeeld je kledingkast, maar je kunt ook het zekere voor het onzekere nemen en een kluis aanschaffen om je spullen veilig in op te bergen.

Een kluis aanschaffen

Indien je niet beschikt over een kluis, is het het overwegen waard om er eentje aan te schaffen. Op deze manier weet je zeker dat je waardevolle spullen achter slot en grendel liggen. Een kluis biedt beveiliging aan je kostbare spullen. Wanneer je eenmaal een kluis hebt aangeschaft, is het van belang dat je deze niet in het zicht zet. Verstop hem altijd goed, zodat eventuele inbrekers de kluis niet snel kunnen vinden.

Verschillende soorten

Kluizen zijn er in verschillende soorten en maten. De beveiliging is bij de ene kluis bijvoorbeeld beter dan bij de andere. Wanneer inbrekers eenmaal op een kleine kluis stuiten, is het alsnog mogelijk dat zij de hele kluis uit je woning meenemen. Indien je hier bang voor bent, kun je er voor kiezen om je kluis te laten verankeren. Zo kan hij niet door Jan en alleman meegenomen worden.

Spullen uit het zicht

Wanneer je besluit om geen kluis aan te schaffen voor je waardevolle spullen, is het van belang dat je alles goed opbergt. Zorg er in ieder geval voor dat waardevolle spullen die klein zijn van omvang, nooit in het zicht liggen. Wanneer jij alles voor de ramen van je woning hebt liggen, is de kans groter dat je woning ten prooi valt aan inbrekers. Zij hoeven zo namelijk weinig moeite te doen om toch een behoorlijk buit binnen te slepen.