Je huis beschermen met de hulp van technologie

beveiliging

De afgelopen jaren zijn er op technologisch gebied oneindig veel ontwikkelingen geweest. Alleen met de komst van het internet is de wereld technologisch een stuk meer ontwikkeld. Dit betekent dat elektronica nog nooit zo geavanceerd is geweest als nu. Deze vernieuwde technologieën kunnen ons ook helpen op gebied van veiligheid. Zo kan je technologie en elektronica gebruiken om je eigen huis te beveiligen.

1.      Een alarmsysteem

Een alarmsysteem is een systeem dat kan controleren of er beweging is in het huis en dus kan zien of er iemand het huis in komt. Er gaat een alarm af als er een deur of raam open gaat. Dit alarm is eerst enkel een waarschuwing. In de tijd dat het een waarschuwend geluid is heb je tijd om een code in te voeren. Als dit te lang duurt, wat in een geval van inbraak zou zijn, wordt automatisch de politie ingeschakeld. Het geluid zal niet alleen de politie alarmeren, maar ook de buren. Dit zal de inbreker hoe dan ook afschrikken.

2.      Een camera installatie

Een andere technologische ontwikkeling die zou kunnen helpen is een camerainstallatie. Deze kan er ook voor zorgen dat je huis beter beveiligd is. Door de camera op een slimme plek te plaatsen, kan je ervoor zeggen dat de inbreker niet naar binnen kan zonder langs de camera te lopen. Mocht het al te laat zijn en de inbreker niet hebben gezien dat er een camera geïnstalleerd is, heb je na afloop bewijs van de dader.

Wat ook vaak wordt gedaan is het inzetten van deze technologieën zonder deze aan te zetten. Als je een kapotte camera ophangt, zal het een inbreker nog altijd afschrikken.

3.      Video deurbel

Met een slimme video deurbel kun je jouw huis overal ter wereld bewaken via een app op je smartphone, tablet of laptop, zodat je jouw huis vanaf overal kunt beveiligen tegen indringers. Je kunt zelfs bezoekers zien, horen en met hen spreken via een app, zodat je er zeker van kunt zijn dat de enige bezoekers aan de deur welkome bezoekers zijn. En nu de mogelijkheden op het gebied van kunstmatige intelligentie met de dag toenemen, kunnen video deurbellen zelfs het verschil zien tussen echte bedreigingen en de kat van de buren.