Het gebruik van een opblaasbaar bubbelbad

opblaasbaar bubbelbad

Naast het traditionele bubbelbad, dat gewoon in de grond is vastgemaakt, of in je woning, is er tegenwoordig ook de opblaasbare jacuzzi. Deze biedt enkele voor en nadelen ten opzichte van de normale jacuzzi. 

Voordelen

Wat natuurlijk zo is is dat een opblaasbare jacuzzi intex veel goedkoper is dan een bubbelbad laten bouwen of installeren in je huis of tuin. Als je niet erg rijk bent en je toch dit soort luxe wilt hebben in je huis kan de opblaas variant een uitkomst bieden. Daarnaast neemt veel minder ruimte in. Het bubbelbad is opblaasbaar en als je hem dus niet meer gebruikt, dan kan je hem makkelijk opbergen zonder dat dat al te veel moeite kost. Op die manier kan je zonder dat je een erg grote tuin hebt of iets dergelijks toch een bubbelbad neerleggen, aangezien het slechts tijdelijk is. 

Nadelen

Natuurlijk heeft het ook nadelen ten opzichte van de normale jacuzzi. Dat is ook de verklaring van de prijs die toch wel flink lager ligt. Natuurlijk ziet het er ten eerste minder mooi uit. Opblaas is nou eenmaal minder mooi dan echt ingebouwd ergens in en dat is jammer, maar ja daar is weinig aan te doen. Als je nou eenmaal budget hebt of ruimtegebrek, dan is daar weinig aan te veranderen. Verder gaat een opblaasbaar bad toch minder lang mee dan een ingebouwd bad. Opblaasdingen zijn nou eenmaal minder duurzaam dan echt stenen bakken en zijn gewoon sneller kapot en aan vervanging toe. Dit is op de lange termijn dus duur, maar kan er ook voor zorgen dat je het milieu onnodig extra belast.

Overbodige luxe

Verder is het goed om je af te vragen waarom je eigenlijk per se een bubbelbad nodig hebt thuis. Je kan toch ook gewoon zo nu en dan naar het zwembad gaan om daar in het bubbelbad te gaan zitten? Heb je nou echt de mogelijkheid nodig om thuis wanneer je dat maar wil in je bubbelbad te gaan? Het lijkt mij persoonlijk zeer overbodig en een toonbeeld van de problematiek van onze consumptiemaatschappij. Het is een product dat puur gefocust is op het verdienen van geld aan een product dat een zekere status heeft als luxe product en wordt daarom tot opblaasbaar product gemaakt, wat ten koste gaat van welke vorm van duurzaamheid dan ook en daardoor bijdraagt aan een cultuur waarin verspilling en overmatig consumptiegedrag de norm zijn geworden.