Alles over meerpuntssluitingen: veilig wonen

meerpuntssloten

Voor een optimaal inbraakwerende deur kies je voor een cilinderslot dat jouw deur op minstens drie plaatsen beveiligt. Ondanks de meerpuntssluitingen kun je met een enkele sleutel de deur van je woning ver- of ontgrendelen. Een eenvoudige manier om de veiligheid van jouw woning en jouw gevoel van veiligheid te vergroten. 

Kiezen uit krukbediening of cilinderbediening

De toegang tot jouw huis kan via een cilinderbediening plaatsvinden, maar ook via een krukbediening. Bij een bediening via een cilinder, steek jij eenvoudig de sleutel in het cilinder van het slot en alle bedieningspunten ontgrendelen direct. Bij een deur die van een kruk of draaiknop is voorzien, wordt het meerpuntsslot geopend of gesloten door aan de draaiknop te draaien of de kruk naar beneden te bewegen.

Inbraakwerendheid van meerpuntssluitingen

Om de meerpuntssluitingen zo effectief mogelijk te laten functioneren, is het cilinderslot voorzien van een drietal vergrendelingen. Dit kunnen zijn:

  • haakschoten
  • rolnokken
  • blokschoten

Een stalen rolnok is klein en steekt uit. Doordat de rolnok van boven naar onder in de sluitplaats schuift, wordt de deur op deze manier vergrendeld. De blokschoot is een rechthoekig stalen blok dat een hoge weerstand kent en door de sluitplaat van het kozijn steekt. Dit type blokschoot wordt het meeste toegepast bij de gemiddelde sloten. Veruit de meeste weerstand wordt echter bereikt met een haakschoot. Deze haakt zich vast in de sluitkom en zorgt daarmee voor een sterke vergrendeling van de deur. 

Keurmerk en verzekering

De garantie die een slot met meerpuntssluitingen jou biedt, is dat de deur niet meer ontzet kan worden door ongewenste bezoekers. Niet voor niets wordt dit type slot voorzien van een keurmerk om aan te tonen dat het de inbraakwerendheid vergroot. Een goede beveiliging van de woning kan jou ook nog eens een korting op je verzekeringspremie opleveren. 

Specialist inschakelen

Het plaatsen van een slot met meerpuntssluitingen is een klus die je het beste door een specialist kunt laten uitvoeren. Het vraagt de nodige kennis en het gebruik van goed materiaal om tot een optimaal resultaat te komen. Maak het inbrekers zo goed als onmogelijk om jouw woning te betreden en kies voor een goede bescherming. Een veilig gevoel is belangrijk!