Is jouw tuin al klaar voor het lekkere weer?

onderhoudsvriendelijke tuin

Zonnige dagen zijn kostbaar in Nederland en dan moet je er natuurlijk wel het maximale zien uit te halen. Als je geen fan bent van tuinieren kunnen de eerste dagen zon voor jou als een hel aanvoelen, met je vingers in de grond, snoeien, zaaien. Kunstbomen en -planten kunnen dan een uitkomst bieden voor jou. Je ziet weinig tot geen verschil, maar het scheelt je wel uren in onderhoud. Klinkt dit je als muziek in de oren? Lees dan snel verder! 

De voordelen van kunstbomen in je tuin

Zoals gezegd scheelt het je enorm in onderhoud. Een boom moet gesnoeid worden, laat bladeren vallen, kan rotten, de wortels kunnen een eigen willetje krijgen. Dit kan je allemaal veel kopzorgen opleveren. Maar dat betekent nog niet dat je dan maar een compleet kale tuin neemt. Gelukkig heb je dus tegenwoordig prachtige kunstbomen voor buiten die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Zo heb jij gewoon een groene tuin zoals je gewend bent, maar dan zonder dat je er bloed, zweet en tranen in hoeft te stoppen.

De verschillen met echte bomen

Het grote verschil tussen echte bomen en kunstbomen is natuurlijk dat de een leeft en de ander van kunststof gemaakt is. Maar er zijn meer verschillen, zo heb je met een kunstboom zelf invloed op de grootte en hoogte. Hij groeit immers niet meer en snoeien is niet nodig. Daarnaast heeft een echte boom ook last van diverse weersomstandigheden, een kunstboom is daar goed tegen bestand. Ze zijn namelijk vaak bestand tegen uv-straling, regen, sneeuw en kou. 

Is een kunstboom voor buiten iets voor jou?

Word jij nou heel enthousiast van kunstbomen en kun je niet wachten er eentje te bestellen? Kijk dan eens op de site van bijvoorbeeld LeopoldFlora. In deze webshop kun je terecht voor vele verschillende kunstbomen én -planten voor buiten. Zo kun jij je groene oase inrichten met bomen en planten waar je geen omkijken meer naar hebt. Je kunt op hun website ook terecht me al je vragen over de kunstbomen en kunnen je voorzien van advies voor de inrichting van je tuin.