Stalen binnendeuren zijn trendy en duurzaam

stalen-binnendeuren

De stalen binnendeuren zijn op dit moment zeer populair. Ze zijn trendy en tegelijkertijd erg duurzaam. Stalen deuren vergen weinig onderhoud en zijn volledig te personaliseren door deurbeslag, het aantal glasvlakken en het soort glas. Stalen binnendeuren geven uw interieur een enorme boost en doordat er veel glas in zit heeft u meteen veel meer licht in uw huis of kantoor. 

Verschillende soorten stalen binnendeuren

Wanneer u op zoek gaat naar een stalen binnendeur komt u allereerst voor de keuze te staan welk soort deur u wilt. Een scharnierdeur, een schuifdeur of een taatsdeur. Alle drie hebben ze hun eigen voordelen. Stalen scharnierdeuren worden al langer gebruikt in kantoren. In het laatste jaar zien we echter ook een grote opmars van stalen scharnierdeuren in woningen. De trendy woonstijlen vandaag de dag zijn strak en hebben vaak een industriële look. Stalen deuren met zwarte of witte randen passen in elk interieur. Klassiek of modern. Door het gebruik van deze deuren met veel glas erin voelt men zich minder opgesloten en voelt de ruimte automatisch groter en zonniger.

Stalen schuifdeuren

Naast scharnierdeuren zien we ook steeds meer stalen schuifdeuren. Schuifdeuren werken enorm ruimtebesparend en zijn in elk huis te plaatsen. Schuifdeuren werken middels een railsysteem dat bovenaan de deur wordt bevestigd. Dat kan een rail zijn in een U-vorm of in een industriële look waarbij de rollen aan de bovenzijde van de deur zichtbaar blijven. Dit geeft een bijzondere uitstraling. Aan de onderzijde wordt de deur geleid door een deurgeleider die u op de vloer plaatst. Dat kan middels montage of lijmen. Het lijmen wordt veelal gebruikt bij huizen met vloerverwarming. De vloergeleider zorgt ervoor dat de deur niet uit de bovenste rail kan lopen. Klein nadeel van een schuifdeur is dat deze altijd in of voor een muur schuift. U kunt op die plek dus geen spullen of decoratie plaatsen.

Stalen taatsdeuren

Misschien wel de populairste deur op dit moment. De stalen taatsdeuren kan aan beide zijden scharnieren. Op deze manier kunt u altijd de deur openen door te duwen of te trekken. Omdat voor stalen taatsdeuren geen kozijnen nodig zijn zweeft de deur als het ware in de opening. Een nadeel is dat er hierdoor altijd een kier ontstaat rondom de hele deur. Dit kan zorgen voor tocht en warmteverlies. 

Welke stalen deur u ook kiest. Ze zijn allen deskundig geproduceerd en zijn zeer duurzaam. Onderhoud is niet of nauwelijks nodig. Bezoek https://stalen-deur.nu/ voor een enorm assortiment stalen binnendeuren en geef uw woning of kantoor een totaal nieuw uiterlijk.