Misschien heeft u ook wel eens overwogen over te stappen naar kunststof kozijnen vanwege hun duurzaamheid en het algemene gemak ervan. Als je echter een oud huis hebt, twijfel je misschien of kunststof wel in het uiterlijk van je huis past. Wees dan gerust, het is tegenwoordig namelijk goed mogelijk je kunststof kozijnen authentiek te laten ogen.

Kunststof kozijnen zijn de laatste jaren erg in kwaliteit omhoog gegaan. Sommige moderne kunststof kozijnen kun je soms nog nauwelijks onderscheiden van een authentieke houten kozijn. Zo moet je er meestal goed bovenop staan. De kunststof kozijnen van vroeger hadden vaak een plat profiel en zagen er erg plastic-achtig uit. Hedendaags is dat heel anders, zo kun je zelf kunststof kozijnen krijgen met een verdiept profiel of zelfs een echt lijkende houtnerf. Je hoeft je dus geen meer zorgen te maken dat de nieuwe kunststof kozijnen afbreuk doen aan jouw authentieke bedrijfspand, boerderij of woonhuis.

kunststof kozijn

Ga je voor die echte houtlook?

Wil jij ook profiteren van de voordelen van kunststof kozijnen en toch kozijnen hebben die een mooie karaktervolle houten sfeer uitstralen? Geen probleem, want verschillende producten maken tegenwoordig kwalitatief hoge kunststof kozijnen mij een echt ogende houtnerf structuur. Ze zien en voelen de kozijnen als echt hout aan, hierbij kun je ook nog eens kiezen voor een beuken, mahonie en eiken motief. Ook zijn ze leverbaar in verschillende RAL-kleuren en beschikken over dezelfde alom bekende klassieke verbindingen van echte houten kozijnen die ook zijn toegepast in verschillende oude Nederlandse boerderijen, woningen en stadswijken.

Hedendaagse kunststof kozijnen

Een kunststof kozijn hoeft natuurlijk niet altijd een authentieke uitstraling te hebben. Modern heeft namelijk ook zo zijn charmes, zo is het erg bruikbaar als graag een huis hebt met een moderne uitstraling. Als dit het geval is kun je kiezen voor klassiek Hollands groen antraciet met vlakke profielen die vrijwel vloeiend overlopen in grote en klassiek ogende ramen. Met dit artikel proberen we aan te kaarten dat bepaalde materiaalsoorten vaak weinig tot geen beperkingen meer hebben. Kunststof heeft namelijk meer dan genoeg te bieden.

Bron: https://alkuplus.nl

 

Over de auteur