Voorkom inbraak met deze tips

Inbraak kan een grote impact hebben op uw leven. Niet alleen worden er vaak (persoonlijke) spullen ontvreemd, ook kan het een inbreuk maken op uw gevoel van veiligheid. Het is daarom belangrijk om inbrekers buiten de deur te houden. In dit artikel een aantal inbraakpreventietips.

Goede sloten op deuren en ramen

Inbrekers kiezen vaak een woning waar ze gemakkelijk naar binnen kunnen. Het is dus van groot belang om te zorgen voor goede sloten op de deuren en ramen. Gaat u van huis? Sluit uw woning dan goed af. Ook als u maar heel eventjes wegblijft, want inbrekers hebben maar een paar minuutjes nodig. Goede sloten vindt u op deur-cilindersloten.nl.

Verlichting

Daarnaast is het slim om te zorgen voor goede verlichting buiten. De inbrekers zullen zich al snel bekeken voelen en opereren liever in wat donkere hoekjes. Zorg voor een automatische schakelaar zodat de lamp elke dag tijdens de donkere uurtjes begint te branden.

Camera’s

Camera’s in het zicht plaatsen, kan inbrekers ook afschrikken. Bovendien kunt daarmee bewijs verzamelen als er onverhoopt toch bij u ingebroken wordt.

Sociale controle

Buren kunnen elkaar beschermen en het is dan ook fijn als dit ook gebeurd. De deur bij elkaar platlopen is echt niet nodig, maar een vorm van sociale controle kan heel erg prettig zijn. Zorg dus voor goede contacten met de buren en maak een app-groep zodat men elkaar op de hoogte kan houden als er iets vreemds gebeurd in de buurt.

Waardevolle spullen

Berg waardevolle spullen goed op. Heeft u spullen in huis van hoge emotionele of economische waarden? Dan is het verstandig om een kluis aan te schaffen. Plaats de kluis niet in het zicht, maar verstop ‘m op een plek waar alleen u en eventueel uw gezinsleden van weten. Inbrekers verblijven liever niet langere tijd in één woning. Moeten ze lang zoeken naar hun buit? Grote kans dat ze dan eieren voor hun geld kiezen.

Afgezien van deze tips is het natuurlijk ook belangrijk om zelf alert te blijven, maar bovenal, laat u niet gek maken.