Feng shui in je slaapkamer

Heb je affiniteit met Feng Sui? Breng dan harmonie in je slaapkamer met enkele feng Sui tips. De slaapkamer is de kamer waarin je slaapt, ontspant, en als je dat wilt, ook de liefde bedrijft. De slaapkamer is dus een heel persoonlijk domein. Je moet je er veilig voelen en tevreden. Feng Sui helpt je om meer van deze kamer te genieten. Als eerste moet de kamer wel schoon en opgeruimd zijn om een positieve uitwerking te bewerkstelligen.

Ruim alle overbodige rommel op

Rommel straalt negatieve energie uit. Bijvoorbeeld een berg met kleding die nog moet worden opgevouwen. Elke keer dat je ernaar kijkt, voel je stress omdat je het nog op wilt ruimen. Zo is het eigenlijk met alle spullen die nog niet in harmonie gebracht zijn. Ruim daarom alle rommel eerst op voordat je overige Feng Sui tips opvolgt. Maak de slaapkamer ook goed schoon. Verschoon het bed, en als je tijd hebt, kun je zelfs de muren van je slaapkamer een mooie zachte kleur geven. Bijvoorbeeld zachtgroen of lichtblauw. Er zijn nog meer mooie kleuren die passen in een Feng Sui huis.

Feng Sui tips voor de slaapkamer?

Als je volop wilt genieten van een lekker woonhuis is gebruikmaken van Feng Sui een aanrader. Om de slaapkamer Feng Sui te maken is balans in het interieur belangrijk. Zorg ook dat je vanuit je bed de deur kunt zien. Plaats geen planken boven je bed. Zoek naar harmonie tussen meubels. Bijvoorbeeld twee grote vazen, in elke hoek van de kamer een. Of twee kastjes naast het bed, aan beide kanten een. Evenwicht geeft rust.

Kleuren in slaapkamers

Zachte blauwtinten en overige rustige kleuren hebben een positief effect. Aardetinten en grijstinten geven eveneens rust aan het interieur. Sfeervolle verlichting in een kamer draagt bij aan ontspanning. Wil je lezen in bed dan kun je een nachtlampje gebruiken.

Wat voor stoffen zijn Feng Sui in de slaapkamer?

Kies voor natuurlijke stoffen zoals katoen en wol. Synthetische materialen brengen de kamer uit evenwicht. Vloerkleden van jute of geknoopt katoen of wol zijn Feng Sui. Ook zeegras is een goede optie. De vloer zelf komt goed tot zijn recht als het een houten vloer is. Je kunt ook zachte vloerkleden van natuurlijke materialen neerleggen om het Feng Sui gevoel te vergroten.