Verhuizen naar het buitenland?

Verhuizen naar het buitenland is anders dan even verhuizen van de ene wijk naar de andere wijk. Er komen andere dingen bij kijken en je moet veel meer nieuws aanschaffen. In deze blog lees je meerdere tips om het verhuizen naar het buitenland makkelijker te maken.

Voorbereidingen

Het ligt er natuurlijk helemaal aan waar je heen gaat. Voor sommige landen heb je inentingen nodig, check dat bij de GGD. Ook is het handig om van tevoren al vast op bezoek te gaan in de stad waar je gaat wonen om te kijken wat de baanopties zijn (mocht je nog geen baan hebben). Zoek dan gelijk wat contact met de lokale mensen zodat je al wat mensen leert kennen. Doe ook vast een taalcursus zodat jij niet voor gekke verrassingen komt te staan. De lokale mensen vinden het vaak extra leuk als je de taal al een beetje spreekt.

Inpakken

Inpakken is moeilijk. Je verhuist ver weg, wat neem je allemaal mee? Maak lijstjes, wat moet er mee, wat kan er evt. nog mee als er plek is en wat sla je op? Denk ook na over de waarde van je spullen. Soms is het nou eenmaal goedkoper om een nieuwe bank te kopen, dan die oude doorgezakte bank mee te nemen. Misschien kan je een aantal dingen verkopen zodat je die goedkoop in je nieuwe land kan kopen.

Je oude spullen kun je verkopen, doneren of bewaren in opslag. Ga je maar voor een jaar of twee weg, dan kan je er ook voor kiezen om je huis te verhuren incl. alle meubels. Vaak zijn gezinnen die staan te wachten op hun nieuwe huis hierin geïnteresseerd.

Heb je meer informatie nodig over je verhuizing of verbouwing van je huis. Kijk eens op woonkanjer voor alle tips & tricks omtrent je huis!