Verschillen in donzen dekbedden

ganzendons dekbed

De voordelen van een donzen dekbed
Een donzen dekbed is vandaag de dag populair in de beddenverkoop en dat is niet zo verwonderlijk. Wie kiest voor een donzen dekbed, maakt een keuze voor optimaal en superieur comfort. Donzen dekbedden hebben veel pluspunten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende kenmerken van dit type dekbed?

  • Lichter materiaal dan dons is nagenoeg niet verkrijgbaar. Wil je onder een lekker lichte deken slapen, dan is de keuze voor een donzen dekbed de meest logische.
  • Donzen dekbedden hebben een relatief hoog isolerend vermogen. Daardoor wordt het onder de dekens minder snel plakkerig als het warm is. Ganzendons bijvoorbeeld is als dekbed ook verkrijgbaar voor de zomerperiode. Deze zomervariant donzen dekbed onderscheidt zich door de relatief hoge ventilatiekenmerken en is lekker luchtig.
  • Maar ook in de koude maanden van december tot februari is het heerlijk warm en comfortabel als je onder een donzen dekbed ligt. Donsveren houden de warmte namelijk perfect vast.

Hoofdsoorten donzen dekbedden

Er zijn twee hoofdsoorten donzen dekbedden, namelijk dekbedden vervaardigd van ganzenveren en dekbedden van eendendons. Ganzendons is als dekbedtype duurder dan eendendons, vanwege een aantal specifieke producteigenschappen. Ten eerste is ganzendons erg licht, lichter nog dan het dons van eenden. Slapen onder ganzendons is dan ook optimaal kunnen uitrusten en garandeert een vederlichte nachtrust. In de tweede plaats zijn ganzenveren groter dan die van eenden, waardoor ganzendons beter verwarmt en isoleert. De isolatiewaarde van ganzendons dekbedden is zo’n 15 procent hoger dan eendendons. En ten slotte is de kwaliteit van ganzendons hoger dan die van eendenmateriaal. Al met al is – als je voor optimale kwaliteit gaat – de keuze voor ganzendons, hoewel iets duurder in de aanschaf, een verstandiger keuze dan eendendons
Veel aanbieders zijn gespecialiseerd in een van beide soorten dekbedden, maar er zijn ook aanbieders, zoals White Cloudz, die beide varianten aanbieden. Beide hoofdsoorten donzen dekbedden kun je dan ook kopen bij White Cloudz, de Eenden en Ganzendons dekbeddenspecialist.

Beperkt onderhoud ganzendons dekbedden

Een van de grootste pluspunten van dekbedden van ganzendons is misschien wel het feit dat ze nauwelijks tot geen onderhoud nodig hebben. Door het dons regelmatig te luchten, blijft het lekker fris. Wassen kan het beste via een stomerij, maar is slechts eens in de vijf jaar noodzakelijk. Zorg er bij het schoonhouden wel voor dat er niet gestofzuigd wordt en de donzen dekbedden niet uitgeklopt worden, zodat de vulling in optimale staat blijft.