Een mooie tuin zonder ‘groene vingers’

Coreopsis

Voor wie niet al te groene vingers heeft is het fijn om plantjes in de tuin te hebben die weinig eisend zijn. Dus planten die makkelijke groeien, geen bijzondere verzorging nodig hebben en die er daarbij nog eens leuk uitzien. Gelukkig bestaan deze planten! Hieronder volgen enkele veelgebruikte en makkelijke borderplanten waarmee weinig mis kan gaan.  Doe tuininspiratie op en plant een van onderstaande drie planten in je tuin!

Vinca (Maadenpalm)

Een makkelijke plant die op vrijwel iedere bodem groeit en die weinig eisen heeft aan de standplaats is de Maagdenpalm plant. Het is een laagblijvende plant die over de bodem groeit, groen blad heeft en afhankelijk van de soort bloeit met blauwe, paarse of witte bloemen. De Vinca hoeft maar een keer per jaar bemest te worden en hoeft alleen bij aanhoudende droogte water te krijgen.

Bestel je de Maagdenpalm bij Plant & Grow? Dan ben je verzekerd van topkwaliteit planten. Deze online webwinkel levert namelijk alle tuinplanten rechtstreeks vanaf de kweker, dus ook de Vinca!

Alchemilla (Vrouwenmantel)

De populaire en veelgebruikte Vrouwenmantel is niet alleen een hele decoratieve tuinplant, maar ook nog eens een hele gemakkelijke borderplant. Het blad voelt zijdezacht aan en wanneer het heeft geregend blijven regendruppels sierlijk bovenop het blad liggen. De standplaats dient in de zon of half schaduw te zijn. Van het voorjaar tot en met de zomer bloeit de plant volop met sierlijke gele bloemen. Geef de plant jaarlijks wat mest en de Vrouwenmantel heeft ’t al naar de zin!

Coreopsis (Meisjesogen)

Een andere kleurmaker in de tuin is de Coreopsis, ook wel de Meisjesogen genoemd. Deze bladverliezende, bossige (tot opgaande) vaste plant ontwaakt in de voorjaar om vervolgens frisgroen uit te lopen. In de zomermaanden bloeit de plant met gele of roze bloempjes. Zodra de plant in bloei staat vullen vlinders en hommels je tuin weten te vinden. De plant is daarbij weinig eisend en laat zich ook eenvoudig combineren met andere vaste planten.

Tuintip

Ben je nog op zoek naar mooie, sfeervolle en makkelijke planten voor in de tuin? Kijk dan ook zeker naar de andere borderplanten van Plant & Grow. Binnen 1 tot 4 werkdagen geleverd, vers van de kweker, met aangroeigarantie en volgens de eisen van Thuiswinkel Waarborg.