De voordelen van LED inbouwspots

led inbouwspots

Het gebruik van inbouwspots in Nederlandse woningen is de afgelopen jaren flink gestegen. Inmiddels genieten we van tientallen verschillende mogelijkheden om onze woningen met inbouwspots te verrijken. Heel begrijpelijk als we kijken naar de diverse voordelen. Inbouwspots zijn onopvallend en kunnen desondanks hun rol als basis- sfeer-, of accentverlichting prima vervullen. Vooral LED inbouwspots wonnen de afgelopen tijd aan populariteit. Hierbij geniet je niet alleen van de voordelen van LED verlichting, maar ook van het gemak van spotverlichting. Maar wat zijn die voordelen precies en kunnen deze écht jouw woning verrijken?

Voordelen van inbouwspots

Het grootste voordeel van inbouwspots is dat deze zeer onopvallend in de woning verwerkt kunnen worden. Hierdoor verstoren ze de ruimte niet. Zeker bij strakke en moderne woonstijlen zijn deze spots zeer geschikt. Bovendien is de verspreiding van het licht ook dikwijls veel beter dan bij normale verlichting. Het is daarnaast ook mogelijk om de verlichting te richten op specifieke meubelstukken of accessoires. Zo creëer je een speels en sfeervol effect en kun je belangrijke meubelen letterlijk in het ‘spotlicht’ zetten. Doordat sommige inbouwspots enigszins gedraaid kunnen worden is het tevens mogelijk om indirect licht te verkrijgen. Een mooiere combinatie van direct- en indirect licht is bijna niet te bedenken.

Voordelen van LED inbouwspots

Ledlampen worden steeds vaker gebruikt in Nederland. Ze zijn ontzettend veelzijdig en kunnen zowel buiten- als binnenshuis gebruikt worden om het juiste licht te creëren. Naast het feit dat de verlichting van led spotjes zeer mooi is, beschikken ze over nog veel meer andere voordelen. Wij hebben de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje gezet:

  • LED inbouwspots van ledinbouwspotsleds.nl beschikken over een zeer lange levensduur. Hierdoor wordt het milieu minder belast, er verschijnen immers minder schadelijke materialen op de afvalbergen, en bespaar je op de lange termijn veel geld. Jaarlijks nieuwe lampen aanschaffen is niet meer nodig. Een ledlamp gaat gemiddeld 10 tot 20 jaar mee!

  • LED verlichting wordt niet extreem warm. Je zal vast wel eens gemerkt hebben dat hallogeen- of gloeilampen heel lang heet blijven. Als je deze wilt vervangen is de kans groot dat je je vingers brandt. Bovendien kunnen deze donkere plekken achterlaten tegen de muren of het plafond. Zelfs brandvorming is niet uitgesloten. Ledlampen gaan zeer efficiënt met energie om, door dit razendsnelle proces blijft de lamp altijd koel. Dat is niet alleen handig als je hem onverhoopt moet vervangen, maar ook voor de veiligheid in huis.  

  • Ledlampen zijn zeer energiezuinig. Ze werken maar liefst 90% zuiniger dan hallogeen- of gloeilampen. Een snelle berekening leert ons dat je door het gebruik van ledlampen gemiddeld 80 euro per lamp kunt besparen. Dat is een flinke besparen op de energierekening.

  • Met LED inbouwspots optimaliseer je jouw lichtplan binnen een handomdraai. Vaak is het lastig om de juiste verlichtingssoorten bij elkaar te zoeken. Je moet rekening houden met sfeer-, accent-, basis- en werkverlichting. Betekent dit dat je een heleboel verschillende armaturen moet kopen? Welnee! Met dimbare LED inbouwspots bepaal je zelf de lichtintensiteit op het juiste moment.