Een vintage interieur, ook voor jou?

vintage interieur

Een vintage interieur is natuurlijk een ruim begrip, maar het betekent in ieder geval niet dat jij je huis vol zet met tweedehands spullen, die je eigenlijk niet eens mooi vindt. Een vintage interieur is gebaseerd op retro-elementen, soms origineel en soms in een nieuw jasje. Een vintage interieur moet ook de ruimte krijgen om rustgevend te kunnen zijn. Het draait bij vintage vooral ook om de eerlijke vormen van vroeger en die moet je dan ook kunnen laten zien.

De geschiedenis van vintage

Ieder meubelstuk heeft zijn eigen geschiedenis en zal daardoor herinneringen oproepen aan een andere en minder drukke tijd. In een vintage interieur kun je deze oude meubelen een nieuw leven geven en dat is natuurlijk een dankbaar karwei. Vaak kun je ook voor weinig geld de mooiste sfeermakers op de kop tikken en dat levert ook weer prachtige verhalen op. Misschien heeft die oude tafel een nieuw likje verf nodig om goed te passen bij de rest van het interieur. Maar soms is juist het verwijderen van een verflaagje het middel om een kast uit grootmoeders tijd weer precies die uitstraling te geven die jij zoekt.

Tips voor wie een vintage interieur wil.

1. Maak het interieur persoonlijk

Als je kiest voor een vintage interieur zal dat steeds persoonlijker worden en dat is ook een uitstekende manier om je helemaal thuis te voelen in een steeds veranderende ruimte. Ga gerust op zoek op dorpsmarkten of kleine winkeltjes met accessoires. Als je iets vindt dat perfect zou kunnen passen in jouw interieur, laat je dat natuurlijk niet lopen, tenzij de prijs onhaalbaar zou zijn. Op die manier is ieder stuk in het interieur bijzonder en krijgt het een eigen plek en kun je altijd genieten van de herinneringen en die delen met je gasten.

2. Combineer vintage met trends

Het mooie van vintage is dat je deze stijl ook kan combineren met items uit deze tijd. Een moderne flatscreen tv kan als gemaakt lijken voor een kast die in grootmoeders tijd werd geproduceerd. Ook lijkt een industrieel interieur soms te schreeuwen om vintage elementen. Denk aan betonnen vloeren met een mooi vintage vloerkleed en opengewerkte muren met echte vondsten op het gebied van vintage meubelen. Als Scandinavisch de boventoon voert in jouw interieur is het een goed idee om die aan te vullen met vintage accessoires. De strakke lijnen en materiaal gebruik kunnen dat beslist hebben. Is jouw smaak veel meer bohemien? Ook voor jou zijn er altijd vintage elementen toe te voegen. Denk maar eens aan rotan en een mooi kleurig vloerkleed.

3. Niet alles hoeft ‘echt’ te zijn

Een volledig origineel vintage interieur bij elkaar krijgen is een klus die vele jaren zou gaan duren. En het gaat er natuurlijk ook om dat jij tevreden bent met je interieur. Heb jij dus liever nieuwe items in huis, ga dan naar een winkel waar je nieuwe meubels verkopen met een vintage look.

Klaar voor veranderingen in huis? Denk er dan ook eens aan om je opstalverzekering en energieleverancier te vergelijken. Een opstalverzekering van Diks is een prima keuze.