Een vintage vloerkleed, een aanvulling in de kamer

vintage vloerkleed

Veel verschillende kleuren, beter voor het milieu, maar vooral een leuke aanvulling op je interieur. Een vintage vloerkleed begint steeds populairder te worden en niet zonder reden. Het is in veel verschillende interieurs toe te passen en geeft de ruimte een authentieke, oosterse of juist minimalistische sfeer, afhankelijk welke meubels je ermee combineert. In ieder geval draagt het bij aan een warme kamer.

Een vintage vloerkleed of vloerkleed met vintage look?

Ben je geïnteresseerd in een écht vintage vloerkleed? Het zijn vaak vloerkleden die met passie, ambacht en kwaliteit zijn gemaakt. Het is niet voor niks dat het kleed een tweede, derde of zelfs vierde leven kan hebben in jouw huis. Als je het aanschaft via een winkel wordt het vloerkleed voor het wordt verkocht grondig gereinigd en eventueel opnieuw met de hand bewerkt en geverfd. Op deze manier draag je dus een steentje bij aan het milieu: in plaats van iets nieuws aan te schaffen, koop je iets dat zo goed als gerecycled is. Het is ook mogelijk een nieuw vloerkleed te kopen met een vintage look.

Een patchwork of Tunesische?

Een vloerkleed met vintage look heb je al vanaf €40,00 of een origineel vintage kleed voor rond de €400,-. Er is veel keus tussen alle verschillende vintage kleden: zo zijn er de patchwork vloerkleden, die bestaan uit lappen aan elkaar genaaide kleden, vaak in hetzelfde kleurenschema. Daarnaast zijn er de kleden met oosterse look, soms geïmporteerd uit, en vaak geïnspireerd door het (midden) oosten, zoals Iran, Tunesië of Turkije. Er zijn vaak verschillende dessins op deze kleden te vinden die gebaseerd zijn op symmetrische patronen en/of plantenmotieven. De kleden zijn ook in veel verschillende kleuren te vinden die typisch zijn voor oosterse culturen. Denk bijvoorbeeld aan wijnrood, turquoise of groen. Maar ook de minder verzadigde kleuren na lang gebruik, als grijs, bruin of donkerblauw zijn veel terug te zien.

Een vintage vloerkleed in het interieur

Er zijn veel interieurs waarin een vintage kleed goed past. Denk bijvoorbeeld aan een rustieke houten kast, een donkerrode muur en een rood met turquoise vintage kleed met prachtige patronen. Of een oosterse tint met licht gele muur, fel gekleurde tinten kussentjes, een oosterse lamp en een kleurig Perzisch tapijt. Of juist een minimalistische stijl: een lichtgrijze muur, onbehandeld houten kastje, een witte stoel en een grijsblauw vloerkleed. In elk interieur biedt het warme voeten in de winter en draagt het bij aan een gezellige sfeer.

Een vintage vloerkleed past in veel verschillende interieurs, is een milieubewuste keuze en geeft een fijne warme sfeer. Past het ook in jouw huis?