Ik heb schade aan mijn huis, voor wat ben ik verzekerd?

lawspot

Iedereen heeft het vast weleens meegemaakt, een vriend van je die op bezoek is laat een glas met frisdrank vallen op het tapijt. Het gevolg is dat het niet meer uit het tapijt gaat en dat er een geheel nieuwe tapijt aangelegd moet worden. Je eigen zoon zit te voetballen binnen het huis en schiet plotseling de bal door het raam, waardoor het glas totaal breekt. Of op een stormachtige dag komen er plots waterdruppels uit het plafond. De grote vraag hoe gaan we een dergelijke situatie oplossen en waar ben ik voor verzekerd?

Met welke verzekeringen krijg ik te maken?
Als het gaat om schadegevallen krijg in grote gevallen te maken met een opstalverzekering, een inboedelverzekering en/of de aansprakelijkheidsverzekering. Een opstalverzekering is voor een iedereen verplicht wanneer je een eigen huis bezit. Het houdt in dat alles is verzekerd dat aan het huis vastzitten, denk ook aan waterleiding en de verwarming. Een dergelijk verzekering vergoedt tot zeker hoogte bij bijvoorbeeld: brandschade, ontploffing, blikseminslag of een hevige storm. Het moet wel altijd gaan om een geval waarbij het niet te voorkomen was, als er expres schade plaatsvindt door achterstallig onderhoudt wordt dit niet vergoed. Een inboedelverzekering is niet verplicht en verzekerd onderdelen die niet aan het huis vastzitten. Denk aan je meubels en apparatuur. De aansprakelijk verzekering komt pas in werking zodra een vriend of familielid die op bezoek is de schade aanbrengt aan je huis, zodra deze schade is aangericht door hen kan er verhaal worden gehaald op deze verzekering.

Wat te doen?
Ik zoek een advocaat die mij kan adviseren en ondersteunen bij mijn schade aan het huis, waarbij de inboedelverzekering het er niet mee eens is. Inboedel schade wilt iedereen natuurlijk vergoed krijgen als je er recht op hebt, maar de verzekering is het hier niet altijd mee eens. Als je claim wordt afgewezen dan is het verstandig om een advocaat in te schakelen die hierbij kan helpen. Een advocaat is te vinden via het bedrijf Lawspot, via dit bedrijf kan je een advocaat vergelijken en krijg je een passende advocaat bij het probleem.