Winter, Lente, zomer en herfst. Dit zijn alle jaargetijden in het jaar en daar passen allemaal verschillende weersomstandigheden bij. Hetzelfde geldt voor de staat van je tuin. Alleen hebben veel mensen niet door dat een tuin in de winter nog mooier kan zijn dan in de zomer. Daarom is het belangrijk dat je zowel tijdens de heerlijke zon, als verschrikkelijke regen hiervan kunt genieten.

Je kunt genieten van je tuin voor je keukenraam, maar het is veel lekkerder om gewoon buiten te kunnen zitten zeker als het zonnetje schijnt. Het enige wat je hier voor nodig hebt is een plekje waar je droog kunt zitten. Dit kan al heel gemakkelijk in de vorm van een veranda of een pergola. Alleen hoe kun je deze veranda of pergola zo uitrusten dat je er in alle jaargetijden van kunt genieten? Ik ga jullie vertellen hoe!

Wintertijd en herfsttijd

De winter staat bekend om zijn koude temperaturen, met tegelijk veel zonuren. Vaak als het heel koud is, is het namelijk hartstikke helder. Je gaat natuurlijk niet in je veranda zitten met die ijskou, maar dit kun je oplossen door je veranda dicht te maken met van glazen schuifdeuren, daarnaast helpt een heater ook super om je warm te houden. Ook tijdens de herfst is het hebben van een heater erg fijn. Mede omdat het dan vaak veel regent en het kouder begint te worden.

Lentetijd en zomertijd

Tijdens de lente is het al snel een stuk warmer en kun je de schuifdeuren open zetten als het lekker weer is en sluiten mocht het toch te koud. De heater heb je nu als het goed is niet meer nodig. Gedurende de zomertijd kan de zon wel eens vervelend schijnen, daarvoor kun je een pergola of veranda zonnewering aan je pergola of veranda toevoegen.

Zo kun je het hele jaar blijven genieten van je tuin!

Over de auteur