Verhuisbedrijven vinden

De kogel is door de kerk: je gaat een nieuwe woonruimte betrekken. Naast het feit dat dit een verfrissende energie met zich meebrengt kan dit ook nogal wat stress opleveren. Er moeten enorm veel zaken geregeld worden. Het grootste euvel is natuurlijk de verhuizing zelf: ga je een verhuisbedrijf inschakelen of trommel je een groep sterke vrienden of familieleden op?

Helpende handen of een verhuiswagen?

Om deze keuze weloverwogen te maken is het belangrijk om een kostenplaatje te maken. Je kunt online gemakkelijk verschillende verhuisbedrijven vinden. Deze kun je benaderen en vragen om een vrijblijvende offerte. Zo kun je de prijzen vergelijken en beslissen of dit binnen het budget past. Het grootste voordeel is natuurlijk dat alles op dit gebied uit handen wordt genomen door professionele verhuizers. Zij weten raad met elk meubelstuk. Bovendien kan het ook een gevaarlijk karwei zijn om met bankstellen een trap af te dalen dus ook uit veiligheid kan een verhuisbedrijf de voorkeur genieten. Zij zullen het ook veel sneller doen waardoor het hele interieur snel op de nieuwe plek geleverd kan worden. Zo kun jij de aandacht richten op af- en aansluiten van benodigde abonnementen, adreswijzigingen doorgeven, zaken aanschaffen die je nog niet hebt maar wel noodzakelijk zijn in het nieuwe huis, alles netjes achterlaten in het oude huis (misschien moet je nog even met spoed een ontstoppingsbedrijf inschakelen voor de ontstopping die je anders in het oude huis achter zou laten).

verhuizer inschakelen

Gelijktijdig helpt het om te inventariseren of er mensen in jouw omgeving bereid zijn om bij de verhuizing te helpen. Er is uiteraard een (grote) bus nodig. De helpende handen zou je wellicht na de verhuisdag(en) willen trakteren op een etentje of een financiële vergoeding geven. Afhankelijk van de hoeveelheid spullen die verhuisd moeten worden, de afstand tussen het oude en het nieuwe adres en jouw beschikbare budget kun je besluiten om het verhuisbedrijf of de helpende vrienden of familie in te schakelen.

Tips

Indien je kiest voor het inschakelen van een verhuisbedrijf volgen hier enkele tips:

  • Een verhuizing is de ultieme mogelijkheid voor een grondige inspectie van alle spullen die je hebt verzameld. Er kunnen vast en zeker spullen weg. Deze kun je weggeven aan familie en vrienden of naar een kringloopwinkel brengen (soms kan hier ook nog een zakcentje mee worden verdiend).
  • Zet alle spullen die het verhuisbedrijf mee moet nemen klaar in dozen. Plak een stuk tape op elke doos met een beschrijving van de inhoud. Dit maakt het uitpakken een stuk makkelijker. Zorg bovendien dat de dozen niet te zwaar zijn met kans op scheuren en gebroken spullen. De verhuizers zijn vaak sterke personen maar ook zij moeten het wel kunnen tillen.
  • Zorg dat het nieuwe huis schoongemaakt is voordat de verhuizers aan de slag gaan. Zo worden alle meubelen in schone vertrekken geplaatst.
  • Mocht je nieuwe meubelen hebben besteld voor de te betrekken woning laat deze dan op de dag van de verhuizing bezorgen. Zo kunnen de verhuizers deze gelijk meenemen.
  • Check de parkeermogelijkheden rondom het nieuwe adres. Betreft het een stadscentrum controleer dan de mogelijkheden voor de verhuiswagen en overleg eventueel met het verhuisbedrijf.
  • Als de verhuizers druk in de weer zijn kun je alvast (nieuwsgierige) buren de hand schudden om kennis te maken!