Verbouwen een moeilijke klus? Helemaal niet!

garage aan huis

Planning is belangrijk. Ja dit hoor je iedereen zeggen als je op punt staat te beginnen met je verbouwing. Maar het blijft een cliché. Bij je verbouwing moet je altijd alles plannen, doe dit vooral ruim! De meeste verbouwingen lopen namelijk vaak uit. Welke 3 situaties komen er vaak voor? En schakel jij een autoverhuur in?

Bouwtekeningen checken

Wat mensen vaak vergeten, is dat ze heel afhankelijk zijn van de partij waar ze mee werken. Zo heeft het ene bouwbedrijf goede en kwalitatief betere werklui in dienst dan een andere partij. Vergeet daarom nooit naast de prijsafspraken, afspraken te maken over de mensen die in dienst zien en vragen te stellen over hun opleiding en ervaring. Wanneer je hier al mee begint, weten zij ook dat je iets nieuwsgieriger en perfectionisme bent dan de algemene klant. Kijk ook altijd naar de bouwtekeningen of alles klopt en dat alle leidingen etc. op de goede plek zitten.gereedschap

Start met het wegbrengen van je spullen

Vergeet absoluut niet je spullen af te dekken, of in de meeste gevallen, deze weg te brengen naar een opslagplaats. Het voordeel hiervan is dat je meubels en spullen niet kans lopen op schade. Je kunt hier gemakkelijk een verhuurpartij bij inschakelen. Zo kun je bijvoorbeeld een busje huren zodat je minder rondjes hoeft te rijden.

Controleer alles na afloop en betaal pas op het einde

Het gebeurt vaak, bouwvakkers die de omzet al binnen hebben en daardoor minder kwaliteit gaan leveren. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Controleer daarom altijd of alle afspraken zijn nagekomen en alles in en om het huis naar wens is. Betaal na afloop en trakteer bij een goede samenwerking op een lekkere lunch of geef ze een leuk fooitje. Het voordeel hiervan is dat ze bij je volgende project ze je wellicht weer willen helpen en hier graag ruimte voor maken in hun planning.