Wanneer het tijd is om een woonkamer in te richten dan is het eenvoudigste natuurlijk om naar de dichtstbijzijnde woonboulevard te gaan. Omdat hier vaak de grote ketens zitten, lijken veel woonkamers in Nederland op elkaar. Zonde, aangezien toch iedereen een andere smaak heeft en dit kan uiten in de inrichting van hun huis. Hier zijn een aantal tips om een design woonkamer in te richten zonder veel geld kwijt te zijn.

Hoekbank

Omdat een hoekbank vaak het grootste object binnen de woonkamer is, wordt het vaak als het middelpunt gezien. Dit maakt het extra belangrijk om deze goed af te stemmen op de rest van de ruimte, of zelfs om de ruimte eromheen samen te stellen naar de stijl van de bank. Natuurlijk kan je naar een dure designwinkel gaan, maar dit is niet altijd nodig. Bij een aantal winkels in Nederland kan je een goedkope hoekbank kopen die zowel qua ontwerp als kwaliteit gelijk is aan super dure design hoekbanken.

Fauteuils

Als je na het plaatsen van een hoekbank nog genoeg ruimte over hebt, dan kan je deze mooi aanvullen met fauteuils. Dit kan je doen met fauteuils in een matchende stijl en kleur, maar is het niet veel leuker om dit met een andere kleur dan je hoekbank te doen? Een fauteuil is ideaal om een accent te leggen op bepaalde kleuren. Zo kan je met een grijze hoekbank een fauteuil in iedere felle kleur kiezen. Mocht je bijvoorbeeld voor een oranje hoekbank ga, let er dan wel op dat je fauteuil hierbij past.

Decoratie

De decoratie die je toepast in je woonkamer speelt een gigantische rol in het bepalen van de uitstraling. Dit is wat je woonkamer anders maakt dan andere woonkamers en waarmee je jouw smaak het beste kan reflecteren. Je kan hiermee spelen met schilderijen, vazen, lampen en planten. Het belangrijkste hierbij is dat de stijl bij jou als persoon past.

Over de auteur