Tips bij het verbouwen van je tuin

We snappen het, wanneer je tuin opnieuw gaat herindelen wil je absoluut geen onnodige stress ervaren. Om deze reden geven je daarom graag een paar tips over hoe jij het beste je tuin kan verbouwen zonder onnodige negatieve punten. Het hoeft namelijk helemaal niet lastig te zijn om je tuin te verbouwen. De basis elementen van een goede tuin bestaan uit de tuin, een leefgedeelte en de indeling van de planten en bloemen. Daarnaast kun je de keuze maken tussen steen, planten of een combinatie hiervan. Start altijd met een schets van je idee en kijk of dit matched met de andere deelgenoten van je huishouden. Is iedereen het er mee eens? Of moet er nog iets worden aangepast zodat iedereen het naar zijn zin heeft? Hierna kun je verder. Probeer ook altijd ene planning bij te houden. Je hebt namelijk te maken met verschillende soorten mensen en leveranciers, waardoor je niet onnodig extra tijd wilt vrijmaken, terwijl je weet dat het sneller en/of makkelijker had gekund. Houd ook rekening met andere factoren zoals het weer, de tijd en de planning van de mensen die je wilt gaan inschakelen.Daarnaast kun je ook een aanhanger huren om veel dingen mee te nemen naar de sloop bijvoorbeeld.

Begin met een tuinplan

Heb je groene vingers? Gefeliciteerd, vele beschikken hier namelijk niet over. Een moestuin, wilde bloemen of gerangschikte rozen. Iedereen heeft wel een mening over hoe het er allemaal uit moet zien. Net zoals bij de indeling van je hele tuin, kun je vooraf informatie opzoeken over de planten die je in je tuin wilt zetten. De éne plant heeft namelijk meer zon nodig dan de ander. Wanneer je dit in kaart hebt, kun je beginnen met de uitvoering. Zorg ook dat alles goed bij elkaar past, zowel qua zon als qua kleur en ligging.trekhaak

Huur een busje

Om te weinig plek in je auto te voorkomen en meerdere ritjes naar de winkel/sloop kun je ook een aanhanger huren. Bovendien kunnen aanhangwagens ook je ruimteproblemen in je huidige vervoer oplossen. Heb je dit soort vervoer niet zelf tot je beschikking en wil je een busje huren? Het is heel eenvoudig om een vervoer te huren. Velen huren een aanhangwagen in plaats van een busje. Een aanhangwagen kan namelijk een verlengstuk kan zijn. Op deze manier kunnen er zowel in de auto of bedrijfswagen spullen worden vervoerd.

Houd rekening met de zonnestand

Natuurlijk! Niet te vergeten, houd rekening met de zon! Op internet kun je heel makkelijk per periode van het jaar de zonnestand van jouw huis berekenen. Houd je van de zon? Of verbrand je juist heel snel? Houdt hier rekening mee in de indeling van je loungeset. Zorg dan dat je de zonstand incalculeert of een mooie plek creëert met schaduw met bomen of een vaste parasol.