10 tips voor je eigen inloopkast

Het kan best lastig zijn; je inloopkast inrichten. Lees daarom vooral verder als je nog niet precies hoe, wat en waar weet. Hieronder staan 10 tips beschreven die het een stuk makkelijker voor je maken zodat je er lekker aan beginnen kan!

  1. Waar?

Weet je al waar je de inloopkast wilt installeren? Je hebt verschillende opties, zoals in je slaapkamer of bij de badkamer, of misschien wil je zelfs een hele aparte kamer gebruiken om een inloopkast in te installeren. Denk er even over na waar voor jou het beste uitkomt!

  1. Materiaal

Als je weet waar je hem precies wilt hebben is het tijd om te gaan bedenken welke materialen je allemaal nodig hebt. Het kan mooi zijn als het past bij de rest van je inrichting op de bovenverdieping. Als je bijvoorbeeld een inloopkast wilt maken in je slaapkamer is het natuurlijk wel zo mooi als het dezelfde materialen bevat als ander meubilair in je slaapkamer.

  1. Kleur

Als je de inloopkast installeert in een ruimte waar het klein en donker is, kun je het beste alles neutraal houden wat de inloopkast betreft. Anders kan het de ruimte ineens een stuk kleiner laten lijken. Als je hem gaat installeren in een grotere ruimte kun je best wat materialen en kleuren gebruiken die donkerder zijn.

  1. Verlichting

Als je een inloopkast gaat inrichten is de verlichting natuurlijk van groot belang. Alles moet goed zichtbaar zijn, inclusief jezelf in de spiegel. Daarom zou je bijvoorbeeld kunnen afwisselen met spots die in het plafond verwerkt zijn en spots of andere lampen die je kunt bewegen zodat je ze op een gewenst punt kunt richten.

  1. Vloer

Het ligt eraan waar de inloopkast wordt geïnstalleerd. Stel je voor dat het in de badkamer terecht komt wordt zou de de tegels kunnen laten doorlopen, maar als je het in een andere ruimte installeert wil je misschien wel een zachte, warme ondergrond hebben voor je voeten.

6.Verwarming

Het is belangrijk dat de inloopkast goed wordt verwarmd zodat je comfortabel je ding kunt doen. De verwarming heeft wel de ruimte nodig om de warme lucht te kunnen verspreiden, dus is het wel verstandig om hem niet achter de kast te plaatsen.

  1. Spiegel

Een zeer belangrijk onderdeel van dit project; de spiegel. Hoe groter hoe beter! Ook lijkt de inloopkast hierdoor groter dan dat hij werkelijk is.

  1. Accessoires

Hangertjes, opbergdoosjes en andere mogelijkheden om dingen op te bergen moeten ook niet worden vergeten. Buiten het feit dat het allemaal functioneel is krijgt de inloopkast hierdoor ook een nog mooier uiterlijk! Je kunt decoratief en creatief te werk gaan bij het uitkiezen van deze dingen.

  1. Zit-opties

Een poef waar je lekker in weg kunt zakken, een mooie kruk of een stijlvolle stoel; soms wil je gewoon even lekker op je gemakje zitten terwijl je je outfit aan het bepalen bent. Erg handig voor als je er niet aan uitkomt!

  1. Rangschikken

Overzicht in je kast is fijn! Je kan het op stijl, outfit, kleur en nog veel meer dingen rangschikken. Denk erover na wat jij fijn vindt en richt het precies zo in!