Thuis in de kluis

Er is ingebroken bij jouw in de buurt. Dat had je niet verwacht. Toen het één keer gebeurde bij buren verderop in de straat dacht je dat het daar bij zou blijven, maar nu is er daarna nog twee keer bij andere buren ingebroken. Je bent nu erg op je hoede, maar het is onmogelijk om nooit meer de deur uit te gaan of om altijd al je waardevolle spullen mee te nemen. Je hebt besloten dat je een kluisje wilt kopen om al deze spullen in op te bergen. Nu je je hier mee bezig houdt, besef je dat er heel wat kostbare spullen in huis zijn. Je hebt niet alleen jouw privé spullen thuis liggen, maar je werkt ook vanuit huis. Je moet er niet aan denken dat er belangrijke documenten door wildvreemden worden bekeken of weggehaald. Je besluit het goed aan te pakken en meerdere kluizen bij Locker.nl aan te schaffen voor de verschillende spullen.

Lockerkasten voor thuis

Kluizen worden ook wel lockerkasten genoemd en je hebt ze in vele soorten en maten. Ze verschillen met name in voor welk materiaal ze bestemd zijn. Voor thuis heb je een uitgebreide keuze uit verschillende soorten lockerkasten. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze van een zeer stevig materiaal gemaakt zijn, waardoor ze inbraak- en soms ook brandwerend zijn. De meest bekende kluis is de privé kluis. Dit zijn kleine lockerkasten met een deur voorzien van een slot meestal in de kleur wit. Het slot is meestal een traditioneel sleutelslot, maar kan ook een elektronisch cijferslot en zelfs een vingerprintslot zijn. Naast de privékluizen heb je ook muur- en vloerkluizen. Deze lockerkasten beschikken over een extra zekering aan de muur en in de vloer, waardoor deze extra veilig zijn. Deze lockerkasten zijn verkrijgbaar met een sleutelslot of een elektronisch cijferslot. Als een kluis naast inbraak ook beschermt tegen brand dan is het een eurosafe kluis. Deze biedt een zeer hoge weerstand tegen aanvallen van buitenaf. Er zijn verschillende factoren die zorgen voor deze extra bescherming: de metaaldikte, de soort, het aantal sloten en andere vertragende factoren in wanden. Deze lockerkasten kunnen ½ tot 2 uur lang extern worden blootgesteld aan brand. Het is mogelijk om je sleutels op te sluiten in een kluis. Daar is een speciale sleutelberging voor verkrijgbaar.

Lockerkasten voor grote spullen

Naast klein materiaal zijn er misschien ook nog grotere spullen die je graag veilig wilt opbergen in lockerkasten. Voor documenten heb je de documentensafes. Hierin kun je bijvoorbeeld je archief, personeelsbestanden en administratie van je werk opbergen, maar het kan ook zijn dat er privé spullen in kwijt wilt. Daarbij kun je denken aan fotoalbums, belangrijke poststukken of waardevolle boeken. Deze variant lockerkast is veelal ook brandwerend. Je hebt ze in vele formaten en ze zijn ook met lades beschikbaar. Speciaal voor de opslag van computers, notebooks, smartphones en andere informatiedragers is er de data- en computersafe. Deze is in verschillende formaten en ook brandwerend verkrijgbaar. Beschik je over wapens dan is ook daar een speciale lockerkast voor te koop. Verder heb je nog lockerkasten voor kleding en je was. Ook zijn er werkkasten voor schoonmaakartikelen en onderhoudsmiddelen.