Slotschade repareren

Het kan eigenlijk iedereen wel overkomen: een inbraak. Er zijn weinig dingen zo vervelend als thuiskomen, lekker willen gaan slapen, en zien dat de boel overhoop ligt. Of je hebt juist heerlijk geslapen, wilt lekker ontbijten, komt beneden en ziet een kamer vol chaos. De tranen schieten in je ogen, en terecht. Na een eerste snelle controle weet je al of de schade meevalt of juist niet, of er misschien kostbare herinneringen zijn gestolen of dat ze die gelukkig hebben overgeslagen.

Slotschade door inbraak

In ieder geval heb je schade bij een inbraak. Vaak is de deur geforceerd of is er een raampje ingeslagen. Ook is vaak het slot geforceerd, en heeft men geprobeerd het slot open te breken. Bij nieuwe sloten lukt dat niet altijd, maar toch is de kans groot dat ook deze keer het slot het niet heeft overleefd. Bovendien is het na een inbraak vaak sowieso al verstandig om de sloten te vervangen. Je weet immers nooit of de inbrekers niet snel de sleutels hebben gekopieerd of meegenomen.

Als je in de omgeving Haarlem schade aan je slot wil laten vervangen, ben je bij Slotenmaker Haarlem aan het juiste adres.

Slotschade door slijtage

Waar je ook bij hen voor terecht kunt, is het verhelpen van schade aan het slot door bijvoorbeeld slijtage. Een slot kan immers net zoals elk ander gebruiksvoorwerp slijten, zeker als het vaak wordt gebruikt.

Laat daarom slotschade zo snel mogelijk repareren, je voorkomt hiermee ernstigere schade en verdere problematiek. Bovendien zijn sloten lang zo duur niet meer als vroeger. Sloten worden massaal gemaakt en gekocht, waardoor de prijzen dalen. Je kunt daardoor voor een relatief lage prijs een prima slot kopen.

Zorg voor goede sloten

Het ene slot is het andere niet. Tegenwoordig zijn er tal van keurmerken, waardoor je er zeker van kunt zijn veilige sloten te bezitten. Dat is natuurlijk nooit een garantie dat er werkelijk niemand ongewenst je woning of woonruimte betreedt, maar het helpt vaak wel. Bovendien zien inbrekers dan dat er aandacht is besteedt aan de veiligheid van de woning, waardoor ze sneller vrezen voor alarminstallaties; iets waar inbrekers natuurlijk helemaal niet op zitten te wachten.

Maargoed, zorg in ieder geval dat defecte sloten, sloten met wat voor schade dan ook, zo snel mogelijk vervangen worden. Als er wordt ingebroken ben je immers al te laat en zit je al in de ellende. Beter voorkomen dan genezen.