Welke soort tuintegels kies jij voor in de tuin?

Ben je plan om jouw tuin op te knappen en de tuin te betegelen, maar heb je geen idee met wat voor soort tegels je dat zou willen? Het klopt dat er ontzettend veel keuze is als het gaat om tuintegels. Er bestaan namelijk heel veel verschillende soorten materialen, afmetingen, kleuren en vormen. Daarnaast worden tuintegels vaak geselecteerd op prijsklasse, waardoor je uiteindelijk door de bomen het bos niet meer ziet. Echter is het wel belangrijk dat je kiest voor tuintegels die passen bij de uitstraling van jouw tuin. Niet alleen qua uitstraling moet het passen, maar ook qua ruimte is het belangrijk. Kortom, het is nogal een lastige klus om de juiste tegels uit te zoeken. Daarom worden er in dit artikel enkele tuintegelsoorten besproken, waardoor de keuze wellicht wordt vergemakkelijkt.

Natuurstenen tuintegels

Tuintegels van natuursteen zijn zeer luxe, duurzaam en groot. Echter bevindt deze soort zich wel in de hogere prijsklasse, waardoor niet iedereen zijn tuin laat betegelen met deze tegels. Het voordeel is dat je wel een zeer exclusieve tuin hebt en dat je tuintegels krijgt van hoogwaardig niveau. Onder natuursteen tegels vallen o.a. de materialen graniet en kwartsiet. Deze zijn in diverse formaten beschikbaar en zijn bestendig tegen elk klimaatsoort.

Betonnen tuintegels

Tegels van beton staan voor goedkoop, strak en stevig. Dit is veruit de meeste gebruikt tuintegelsoort die er voorkomt. Dat komt voornamelijk omdat deze soort heel lang meegaat en veel huishoudens toch zolang mogelijk willen geniet van hun tuin. Dus wil je goedkoop uit zijn, ga dan voor betontegels. Je krijgt er een keurige en strakke tuin voor terug.

Gebakken tuintegels

Dit is een minder bekende soort van de tuintegels, maar wordt de laatste tijd steeds populairder. Gebakken tuintegels zijn klein en nostalgisch die in meerdere varianten kunnen worden gelegd, waaronder met legomotieven.  Enkele bekende soorten van gebakken tuintegels zijn klinkers en waaltjes. Veel huishoudens passen dit segment toe in hun tuin, vanwege de nostalgische uitstraling. Bovendien zijn deze tegels opgewassen tegen elk weerstype en kunnen daardoor in lengte der jaren meegaan.